Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Costel Comană – 500 Miliardari Ediția 2011

Costel Comana.jpg
Nume: Costel Comană Avere: 13-14 milioane de euro Varsta: 50 de ani Resedinta: Brașov Domeniu/Companie: Transporturi feroviare  

Braşoveanul Costel Comană a reuşit să îşi crească anual afacerile pe care le deţine şi le controlează, iar în 2010 principalele sale companii, Regiotrans şi RC-CF Trans – au raportat venituri cumulate de 57,25 de milioane de euro, în creştere cu 27,2% faţă de 2009. Comană este coproprietar al companiilor Regiotrans şi RC-CF Trans, care activează pe piaţa transportului feroviar. Practic, Comană şi asociatul său, Iorgu Ganea, se luptă an de an cu gigantul CFR pentru a muşca felii tot mai mari din cota de plată a societăţii de stat, măcinată de datorii.

Pe lângă concurenţa inegală cu CFR, transportatorul feroviar Regiotrans are şi o serie de adversari privaţi pe piaţa transporturilor private. Cele mai importante companii care activează în acest domeniu sunt Servtrans Invest, TFG, Regional, Doritrans şi Ferotrans TFI.Spre deosebire de CFR, companiile feroviare private reuşesc să obţină profituri – mici, ce-i drept –, întrucât reuşesc să îşi optimizeze schema de personal şi folosesc în cele mai multe cazuri un parc de locomotive şi automotoare eficiente energetic. Astfel, în loc ca aceste companii să folosească locomotive clasice, electrice sau diesel, preferă de multe ori să pună în circulaţie automotoarele, mai uşoare şi cu un consum de energie redus. Regiotrans asigură în prezent transportul călătorilor pe 30 de secţii neinteroperabile (din Transilvania, Banat, Moldova și Oltenia), precum şi pe reţeaua de cale ferată interoperabilă, realizând prin trenurile accelerate și personale legătura între cele mai importante oraşe ale ţării.

Vezi care a fost averea lui Costel Comană în 2010

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii