Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Costel Alexe este urmărit penal de DNA pentru luare de mită

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.  
Costel Alexe

Potrivit procurorilor,  în perioada martie – aprilie 2020, Costel Alexe, în calitate de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic mai multe produse din tablă în schimbul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme, transmite Agerpres.

Acesta face parte din cele 68 de depozite pentru care România a fost condamnată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în 2018 pentru neîndeplinirea obligaţiei asumate de a le închide cât mai repede.

Cele 22 tone de produse din tablă ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020 la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă a ministrului. Valoarea foloaselor ce ar fi fost primite ca mită de fostul ministru este de aproximativ 103.000 lei – contravaloarea produselor, a manoperei şi a transportului.

Mai este cercetată, în același dosar, o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei societăţi comerciale cu activitate în siderurgie, sub aceleași acuzații.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii