Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Costea Vasile – 500 Miliardari Ediția 2011

Vasile Costea 2.jpg
Nume: Costea Vasile Avere: 13-14 milioane de euro Varsta: 51 de ani Resedinta: Constanța Domeniu/Companie: Construcții, imobiliare  

Omul de afaceri constănţean, acţionar la ABC Val, Fabrica de Betoane şi Prefabricate, RO-MAT-Construct şi Ecopref Construct, consideră că un procent de 5% din cifra de afaceri a unei companii este un câştig care, personal, îl mulţumeşte. Mai ales în condiţiile în care lucrările din construcţii au scăzut, iar întregul său business, care adună o cifră de afaceri de peste 30 milioane de euro anual, este axat tocmai pe acest sector.

Recunoaşte, totuşi, că a prins o nişă ce i-a asigurat în ultimii 3 ani continuitate în lucrări şi nu a fost nevoit să oprească investiţiile proprii aflate în derulare. A alocat chiar anul trecut un buget de 3 milioane de euro în imobiliare şi a preluat o serie de construcţii începute şi stopate din lipsă de fonduri. La finalul lucrărilor, Costea îi va despăgubi pe proprietari cu un număr din apartamentele finalizate sau chiar cu o sumă de bani, după vânzarea locuinţelor. Omul de afaceri a mai câştigat, totodată, şi o serie de lucrări în urma unor licitaţii ale municipalităţii constănţene, iar afacerile nu s-au diminuat ca în cazul altor jucători din aceeaşi piaţă. Mai mult, Costea deţine şi câteva terenuri de aproximativ 20.000 de metri pătrați în zone „vânate“ din Constanţa, dar nu are de gând să le vândă. „Aştept momentul pentru noi investiţii. Am deja autorizaţii de construcţie şi pentru alte terenuri“, a declarat el pentru „Forbes România“.

În timpul liber, afaceristul nu îşi răpeşte bucuria de a face o plimbare pe mare cu propriul iaht ancorat în portul din Constanţa, iar vacanţele şi le petrece în ţări exotice. În ultimii ani a vizitat mai multe locuri din Asia şi Europa, a trecut prin Caraibe, Argentina, Paraguay şi Uruguay. Nu a ocolit nici ţări precum Vietnamul, Cambodgia, şi Mauritius. Omul de afaceri, care s-a mutat de anul trecut într-un condominium de lux pe malul mării, în apropiere de Mamaia, şi-ar dori ca în viitor să se stabilească în Italia sau chiar pe Coasta de Azur, unde intenţionează să cumpere o casă.

Amator al sporturilor de iarnă, Costea aleargă, cel puţin două săptămâni în fiecare an, pe pârtiile de schi din Austria, Italia, Franţa sau Elveţia. Nu ratează însă nici partidele de pescuit atunci când are ocazia, iar printre capturile de care îşi aminteşte se numără un peşte spadă, de trei metri lungime. Garajul personal este dedicat unui Mercedes SL decapotabil cu 550 CP, dar şi unui model AMG.

Vezi care a fost averea lui Costea Vasile în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii