Cautare
, Contributor

Forbes.com

Telecom |
|

Cosmote pregătește tehnologia 4G pentru extinderea la nivel național

Panos_Makris_CCO_COSMOTE_Romania.jpg
Cosmote România a anunțat, astăzi, că din aprilie 2014, după alocarea noului spectru de la ANCOM, serviciul de date oferit prin tehnologia LTE va fi disponibil la capacitate maximă în termeni de calitate și acoperire geografică, în special în zonele cu densitate mare a populaţiei. Reprezentanții Cosmote nu au menționat, însă, care vor fi orașele în care clienții pot folosi tehnologia 4G, în afara Bucureștiului.

Prin intermediul unei sesiuni demo live susținute în București, Cosmote România a prezentat luni cele mai recente dezvoltări aduse rețelei sale broadband. Compania se îndreaptă gradual către tehnologia 4G, primul pas în această direcţie fiind deja făcut, prin extinderea vitezei oferite de rețeaua de date până la 43,2 Mbps la nivel naţional.

“Prioritatea noastră este să oferim excelenţă în experiența de utilizare a tehnologiei 4G atât prin intermediul modemurilor, cât și al tabletelor sau al terminalelor. Prin urmare, toate eforturile noastre vizează acest scop. Avem în derulare proiectarea celor mai bune produse bazate pe această tehnologie, în funcție de nevoile identificate în piață. Acestea vor fi dezvoltate gradual în perioada imediat următoare”, a adăugat Panos Makris, Chief Commercial Officer, COSMOTE România.

Reprezentantul Cosmote a mai spus că, începând de astăzi și până la finalul lunii aprilie 2013, pasionații de tehnologie sunt invitați în magazinul din Băneasa Shopping City București pentru a testa serviciile 4G.

Panos Makris, COSMOTE România: Pierzi bani dacă eziți să renunţi la planul A şi să treci la planul B

La sfârșitul lunii decembrie 2012, COSMOTE România oferea viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 74 de oraşe importante din ţară, reprezentând peste 41% din populaţie. Mai mult, clienţii se puteau bucura de viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPA+, în 147 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă în prezent peste 73% din populaţia României. Cosmote România avea aproximativ 6,4 milioane de clienţi la 30 septembrie 2012.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii