FacebookTwitterLinkedIn

Lui Olăroiu pare să îi priască viaţa din Peninsula Arabă. După un mandat de succes la cârma formaţiei arabe Al Hilal (Emiratele Arabe Unite), urmat de un contract extrem de avantajos cu echipa Al Sadd din Qatar, unde a avut un salariu anual de 2,8 milioane de euro, tehnicianul poreclit „Oli“ a semnat anul acesta un contract cu Al Ain, una dintre cele mai cunoscute formaţii din Emiratele Arabe.

Echipa fondată în 1968 pare să aibă o înclinaţie pentru români, dacă ţinem cont că în trecut a fost antrenată de Anghel Iordănescu şi Ilie Balaci. În plus, pe lângă Cosmin Olăroiu, arabii l-au înregimentat anul acesta şi pe Mirel Rădoi, pe care Oli l-a antrenat şi la Al Hilal şi la Steaua Bucureşti.

De altfel, cariera de antrenor „arab“ a lui Oli a fost întreruptă pentru scurt timp de Steaua, echipă pe care a antrenat-o în primăvara acestui an. Cosmin Olăroiu a decis să se întoarcă în campionatul Emiratelor Arabe Unite. Probabil că luarea acestei decizii a fost influenţată şi de salariul de 1,7 milioane de euro pe care i l-au oferit arabii. Cosmin Olăroiu este prieten cu Gino Iorgulescu din perioada în care încă activa ca fotbalist la FC Naţional. Împreună cu Valentin Sălăgean, el deţine lanţul de restaurante Trattoria Il Calcio, cu care intenţionează să pătrundă şi pe piaţa iberică. Trattoria Il Calcio are în prezent 9 unităţi deschise