Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

Parfumuri |
|

Così Blu, lansarea în premieră în România a casei Pantheon Roma

Ieri, pe 13 februarie, Elysée a lansat în premieră națională, în cadrul unui eveniment restrâns, noul parfum Così Blu ce aparține casei Pantheon Roma. Alături de Leone Fadelli, fiul fondatorului casei Pantheon Roma, am descoperit parfumul Così Blu, prin intermediul unei experiențe VR și printr-o poveste alcătuită încântător.
 aboneaza-te
Così Blu lansare Elysee parfum

Cerul din timpul pictorilor renascentiști a captat, fără îndoială, imaginația lumii și curiozitatea celor mai renumiți experți în artă. Tocmai de aceea, cerul, în accepțiunea sa actuală, evocă serenitatea, simțul libertății și misteriul.

Povestea din spatele parfumurilor Pantheon Roma

Renașterea italiană a fost una dintre cele mai frumoase perioade istorice. Reproducerea frumuseții umane a fost tema centrală a acestei perioade artistice, iar acesta este și scopul casei Pantheon Roma: acela de a aminti omului modern că există mereu un mod de a visa, căutând frumusețea și dragostea. Colecția de parfumuri pe care o semnează pantheon Roma spune povestea de dragoste dintre celebrul pictor Raffaello Sanzio și Margherita, fiica unui brutar din Roma, într-o lume a prejudecăților.

Povestea lui Raffaello și a Fornarinei „spusă” olfactiv 

Povestea de dragoste eclectică dintre cei doi atât de nepotriviți din punct de vedere social începe atunci când Raffaello Sanzio a fost chemat la Roma de către Papă pentru a-i picta apartamentele. Se îndrăgostește iremediabil de Margherita, fiica unui brutar din districtul Trastevere, supranumită de biografii artistului drept „La Fornarina”. Dragostea interzisă îi va aduce, într-un final, sfârșitul.

Sfârșitul poveștii este unul tragic sau dimpotrivă, depinde doar de unghiul din care privești. Raffaello este înmormântat în Pantheon, fiind singurul artist care a primit o astfel de onoare, iar Margherita se închide într-o mânăstire din apropiere pentru a fi aproape de el, ca o declarație a dragostei sale eterne pentru el.

Brandul Pantheon Roma a transformat povestea de dragoste într-o colecție de parfumuri care evocă fiecare personaj și fiecare loc al poveștii, ajungând să lanseze parfumul Così Blu, aroma cerurilor secolului al XVI-lea.

Così Blu – Cerurile secolului al 16-lea într-un parfum

De ce era acel cer atât de captivant pentru artiștii renascentiști? Răspunsul îl creionează Casa Pantheon în cel mai nou parfum care își dorește să caute viziunea verticală dintre divin și terestru, dintre pământ și cer, dintre natural și mistic. Cu note lemnoase, de scorțișoară, absint și flori albe, Così Blu imprimă pielii o frăgezime aparte, un misticism și un compliment rafinat. Un siaj delicat care invită la intimitate, la delicatețe, la reflectare.

Parfumurile Pantheon Roma ce descriu personaje și locuri din această poveste
de dragoste impresionantă se găsesc în exclusivitate în magazinele Elysée.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii