Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Corum Bubble își marchează întoarcerea cu trei modele în ediție limitată

2015 a fost anul întoarcerii modelelor Corum Bubble, ceasurile supradimensionate, ușor de recunoscut datorită geamului bombat de forma unui dom. Corum a anunțat lansarea a trei noi referințe, fiecare disponibilă în ediție limitată.  
BUBBLE_friedberg

Colecția Bubble (bulă – lb.eng.) denumită sugestiv pentru forma bombată a geamului a fost lansată de Corum la începutul anilor 2000. O linie puțin atipică pentru producător, Bubble trebuia să pună în valoare potențialul creativ al mărcii pe lângă mult mai serioasele Admiral’s Cup și Golden Bridge.

În anii care au urmat, Corum a ales să se concentreze însă pe alte modele iar abia 2015 a fost momentul în care Bubble și-a reînceput ascensiunea, la fel de creativ ca întotdeauna.

Primele două referințe prezentate de Corum aparțin colecției Op Art, o serie dedicată mișcării artistice inițiată de artistul Victor Vasarely. Geamul bombat, cu o arcuire de 8 mm, a fost folosit de orologerie ca parte a unei opere de artă, pentru a mări și distorsiona totodată imaginea cadranului colorat.

Bubble Drop recreează în bronz imaginea unei pietricele care lovește suprafața liniștită a apei. Cadranul ceasului e format din cercuri concentrice, amplificate de grosimea geamului bombat. Fratele său, modelul Bubble Sphere 2, profită de aceeași distorsiune provocată de domul din cristal safir pentru a crea iluzia unei sfere conținută de o altă sferă. Ambele modele sunt construite după palete de culori monocromatice cu bronzul și respectiv o nuanță foarte plăcută de albastru care domină atât carcasa cât și cadranul.

Al treilea ceas este rezultatul unei colaborări mai puțin obișnuite în lumea orologeriei de elită. Pentru producția lui, Corum colaborat cu celebrul producător de țimbaluri pAiSTe, o companie elvețiană care a urcat pe scenă alături de nume grele din lumea rock-ului precum AC/DC Pink Floyd sau Kiss. Cadranul său seamănă cu un țimbal în miniatură, confecționat din bronz, finisat manual și scos în evidență de marcajele de culoare neagră, într-o carcasă din aceeași nuanță.

Toate modelele noi sunt automatice și pot funcționa fără întoarcere timp de 42 de ore datorită calibrelor CO 082 și respectiv CO 110, realizate in-house de către Corum. Noile ceasuri Bubble vor fi produse într-o serie limitată de doar 350 de exemplare disponibile în magazinele boutique ale brandului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii