FacebookTwitterLinkedIn

Canada

Prim-ministrul, Justin Trudeau, a anunțat că va oferi un pachet de ajutor financiar în valoare de 82 de miliarde de dolari sub formă de plăți directe, amânări fiscale și stimulente economice. În plus, granița canadiano-americană se va închide pentru toate călătoriile neesențiale.

China

După cum știm deja, guvernul chinez a instituit carantine severe și a făcut eforturi în ceea ce privește testarea cetățenilor. În mare măsură, aceste politici par să fi funcționat. Datele recente indică faptul că numărul de cazuri noi din țară scade. Deși această veste este promițătoare, economia chineză are de suferit. Aproape 5 milioane de oameni și-au pierdut locul de muncă în primele două luni ale anului 2020, lucru care va avea, cu siguranță, repercusiuni semnificative în anii următori.

India

În raport cu populația sa, rata persoanelor infectate rămâne scăzută în India; în momentul de față sunt 197 de cazuri confirmate. Aceste cifre reduse se datorează, probabil, strategiei de izolare timpurie a guvernului indian. India a fost una dintre primele țări care a anunțat restricții de călătorie extinse, inclusiv pentru călătorii din UE și Marea Britanie.

Italia

Una dintre cele mai afectate țări din lume, Italia a raportat peste 35.000 de cazuri confirmate. Faptul că Italia are a doua cea mai îmbătrânită populație din lume nu ajută situația, deoarece în rândul persoanelor în vârstă mortalitate este mai mare legată. Guvernul a continuat să instituie politici stricte privind activitățile în aer liber, călătoriile și izolarea socială. Cu toate acestea, prin programele de screening și testare în masă, este posibil ca experții să fi găsit o modalitate de a controla pe plan local răspândirea bolii.

Coreea de Sud

Coreea de Sud a raportat o scădere semnificativă a cazurilor confirmate. O mare parte din acest succes a fost atribuit programelor extinse de testare; aproape 270.000 de persoane au fost testate până acum. Deși virusul nu este complet eliminat din regiune, Coreea de Sud este un alt exemplu care demonstrează beneficiile testării pe scară largă.

Marea Britanie 

Marea Britanie raportează în prezent peste 2.626 de cazuri, iar guvernul ia măsuri mai drastice în ceea ce privește strategiile de distanțare socială. Premierul Boris Johnson a anunțat, de asemenea, într-o conferință de presă, pe 18 martie, că va mări capacitatea de testare la 25.000 de teste pe zi în săptămânile următoare.

Statele Unite ale Americii

În SUA, peste 9.000 de persoane au fost infectate. Administrația Trump a emis restricții de călătorie severe pentru cei care intră în țară din diferite regiuni, inclusiv din multe țări europene și din China. Pe plan intern, multe state au decretat starea de urgență și au luat măsuri de izolare. De asemenea, guvernul ia în considerare lansarea unui pachet semnificativ de ajutor financiar.