Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Țările europene sporesc controalele de teama celui de-al doilea val COVID-19

În toată Europa se iau noi măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus pentru ca țările să nu fie depășite de un al doilea val COVID-19.  
 aboneaza-te
Coronavirus în Europa

În Marea Britanie numărul de cazuri de coronavirus a trecut luni de 300.000, iar în Germania raportările zilnice au depășit 800 de noi cazuri.

Pandemia și-a luat avânt și asistăm la o dublare a infectărilor în ultimele șase săptămâni, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, citat de Euronews.

Astfel, ne confruntăm cu aproape 16 milioane de cazuri, raportate de agenția de sănătate a ONU, și cu peste 640.000 de decese în întreaga lume.

“COVID-19 ne-a schimbat lumea”, a declarat luni Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, reporterilor de la sediul organizației din Geneva.

Belgia introduce noi măsuri

Belgia a înregistrat o creștere a numărului de cazuri confirmate în ultimele trei săptămâni. Conform cifrelor publicate luni, numărul a crescut cu 71% în perioada 17-23 iulie față de cele 7 zile precedente, cu 47% din cazurile depistate în provincia Anvers.

Astfel, oficialii belgieni vor introduce o serie de măsuri drastice de distanțare socială, menite să evite o nouă blocare generală pe fondul unei creșteri a infecțiilor cu COVID-19. 

Potrivit premierului Sophie Wilmes, începând de miercuri contactele din afara cercurilor familiale vor fi limitate la aceleași cinci persoane în următoarele patru săptămâni. În prezent, rezidenții belgieni au voie să se întâlnească cu 15 persoane diferite, iar adunările în interior nu trebuie să depășească 100 de oameni, respectiv 200 la exterior. Măsurile nu se aplică copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Premierul belgian consideră că noile măsuri ar putea fi suficiente pentru a evita restricții suplimentare și pentru a se deschide școlile în toamnă.

Franța recomandă firmelor să-și facă stoc de măști 

Franța și Belgia le recomandă cetățenilor să renunțe la o vacanță de vară în Barcelona și pe plajele din apropiere unde distanțarea socială este mai greu de respectat.

Tot luni, guvernul francez a trimis o notă companiilor, sfătuindu-le să „construiască un stoc preventiv de măști de protecție pentru zece săptămâni pentru a putea face față unei potențiale reapariții a pandemiei”.

Începând cu 20 iulie, Franța a obligat toți clienții să poarte măști în magazine și spații interioare. Măsura a fost luată la scurt timp după ce în zona Mayenne au apărut mai multe focare COVID-19, iar autoritățile au înregistrat o creștere a infecțiilor în regiunea Paris.

Și în Franța numărul de noi cazuri este îngrijorător, vineri depășind 1100 de persoane.

Hotelierii spanioli propun măsuri unitare

Spania se confruntă cu noi focare de coronavirus, ceea ce a determinat Marea Britanie să reintroducă o carantină de 14 zile pentru călătorii care sosesc de aici.

Industria HoReCa din Spania s-a arătat îngrijorată de scăderea numărului de turiști și a propus o serie de măsuri unitare la nivel european pentru a-i păstra.

Hotelierii spanioli sugerează că turiștii străini să facă un test de coronavirus atunci când părăsesc propria țară și încă unul la întoarcere, o astfel de regulă la nivel european evitând carantinarea în anumite țări. Mai mult decât atât, hotelierii sunt dispuși să plătească testele oaspeților lor la sfârșitul șederii.

Săptămâna trecută, Catalonia a dispus ca toate barurile de noapte să se închidă timp de 15 zile pentru a evita răspândirea coronavirusului, în special în rândul tinerilor.

Teste obligatorii și fără costuri în Germania

Germania introduce teste obligatorii pentru cei care vin din regiuni cu risc ridicat, a anunțat Ministrul German al Sănătății, Jens Spahn.

De asemenea, ministrul-președinte al Bavariei, Markus Söder, a declarat că este îngrijorat de faptul că numărul de cazuri poate crește din nou din cauza călătorilor din străinătate și a spus că ar dori să introducă teste COVID-19 obligatorii și fără costuri pe aeroporturile germane și testări voluntare în gările din Munchen și Nuremberg, precum și la trecerile de frontieră.

De asemenea, el dorește să testeze toți lucrătorii din agricultură – o întreagă fermă cu 500 de persoane a fost pusă în carantină în statul german Bavaria duminică, după ce 174 de lucrători au fost testați pozitiv.

Grecia va prelungi obligativitatea măștilor

Autoritățile din Grecia vor să prelungească măsura prin care cetățenii sunt obligați să poarte măști, inclusiv în biserici și mall-uri, după ce țara a înregistrat o creștere a numărului de cazuri în vară, la nivel urban.

Și în Austria au crescut infectările cu COVID-19 după relaxarea măsurilor de prevenire, astfel încât autoritățile au anunțat reintroducerea obligativității măștilor în supermarketuri, magazine alimentare mai mici, oficii poștale și bănci. De asemenea, după descoperirea unor focare în două baruri din orașul St. Wolfgang, s-a dispus închiderea tuturor cluburilor la ora 23.00.

Până în prezent, Austria a raportat peste 20.000 de cazuri și peste 700 de decese conexe.

Amenzi de 1.000 de euro în Italia

Regiunea Campania din sudul Italiei a introdus amenzi de 1.000 de euro pentru oricine nu poartă mască într-un spațiu închis, inclusiv clădiri publice, supermarketuri, baruri, restaurante, magazine, precum și transport în comun (autobuze, trenuri și metrou).

Italia este una dintre țările cele mai afectate de pandemie în Europa, cu peste 242.000 de cazuri și peste 35.000 de decese.

“Dacă concetățenii noștri cred că problema este rezolvată, asta înseamnă că în câteva săptămâni vom reveni la o stare de urgență”, a avertizat vineri guvernatorul regiunii, Vincenzo De Luca.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii