Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Coronavirus: Seism social la granița dintre statele australiene Victoria și New South Wales

Granițele dintre cele mai populate două state australiene, Victoria și New South Wales, s-au închis în încercarea autorităților de a opri răspândirea noului coronavirus. Blocajul a provocat deja un seism social în rândul a zeci de mii de rezidenți și lucrători transfrontalieri aflați la punctul de trecere Albury-Wodonga.
 aboneaza-te
albury-wodonga granita inchisa

Între cele două state, Victoria și New South Wales, există 55 de treceri de-a lungul unei granițe care se întinde pe 1.000 de kilometri. Albury-Wodonga este cea mai aglomerată dintre ele, relatează CNN.

Situate de fiecare parte a râului Murray care separă New South Wales și Victoria, orașele gemene Albury și Wodonga, cunoscute sub numele Albury-Wodonga, funcționează de mult timp ca o comunitate cu o singură economie.

Mulți dintre cei 100.000 de rezidenți ai regiunii trec zilnic granița pentru a munci sau a studia. Afacerile rulează pe ambele părți ale râului. Cele două orașe au chiar același spital, situat în Albury (New South Wales).

Odată cu impunerea măsurii de sigilare a graniței, autoritățile australiene au lansat un sistem online de emitere a autorizațiilor transfrontaliere pentru derularea activităților esențiale de către rezidenții din regiune. Marți seara, la 45 de minute de la lansare, site-ul s-a blocat. 44.000 de persoane au aplicat online în acest interval.

Seismul social înseamnă un seism economic, spun analiștii, iar îngrijorarea cu privire la potențialele daune economice din regiune este cu atât mai mare cu cât pe la punctul de trecere Albury-Wodonga se află cea mai mare rută de transport marfă din Australia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii