FacebookTwitterLinkedIn

În același timp, măsurile au vizat și reducerea riscurilor de întrerupere a operațiunilor asigurate de companie la sonde, dar și continuitatea activităților de profil. Până în acest moment, niciunul dintre angajații Rompetrol Well Services nu a fost raportat ca fiind în izolare la domiciliu sau carantină sau să fie suspectat de infecție cu COVID-19.

Rompetrol Well Services a activat încă de la începutul lunii februarie celula de criză, care a elaborat și implementat o serie de măsuri preventive la nivelul angajaților, a spațiilor comune (clădiri administrative, puncte de lucru), dar și a fluxurilor/alocărilor de personal pentru activitățile curente.

Pe lângă măsurile adoptate anterior la nivelul companiei și a Grupului, s-au adoptat si altele suplimentare, mult mai stricte. Printre acestea se numără limitarea și anularea deplasărilor în interes de serviciu, reintegrarea la întoarcerea dintr-o călătorie în afara țării (lucrul de la domiciliu pentru cel puțin 7 zile de la întoarcerea din zone neafectate și 14 zile de la întoarcerea din zone afectate), limitarea ședințelor (prezență fizică de maxim 7 persoane) și anularea evenimentelor interne. Pentru spațiile de lucru s-au luat măsuri suplimentare pentru creșterea acțiunilor de igienizare a spațiilor comune.

La acestea se adaugă și alte reguli în zona operațională privind deplasarea personalului către zonele de lucru (doar cu aprobare și cu un plan strict de deplasare – sosire, plecare, rute, opriri intermediare, cu rezerve de apă și mâncare pentru evitarea contactelor sociale, dotarea cu materiale sanitare).

În situația în care un angajat RWS este suspect sau confirmat pozitiv cu noul virus, angajatul și cei care au fost in contact cu el intră în izolare sau caratină, iar zona de lucru este dezinfectată. În cel mai rău caz, toate operațiunile curente vor fi suspendate iar personalul va fi trimis și izolat la domiciliu.