Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Coronavirus România: Unde se pot angaja oamenii care riscă să intre în șomaj în această perioadă

Peste un milion de angajaţi români riscă să intre în șomaj ca urmare a măsurilor luate de autorități pentru a combate epidemia de coronavirus.
 aboneaza-te
business

Un număr mare de posturi vacante sunt în sectorul bugetar, la Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia Medicală, la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, relatează Digi24.

Medici, asistenţi medicali, personal administrativ în domeniul medical, consilieri juridici, inspectori de trafic rutier sunt câteva dintre cele mai cerute job-uri. Acestea sunt urmate de locuri de muncă în poliţie şi în domeniul asistenţei sociale. Domeniile conexe structurilor statului care se luptă cu reducerea efectelor pandemiei vor face mai multe angajări în perioada următoare, ca urmare a creşterii comenzilor din partea statului şi a partenerilor economici care au contract cu statul. În viitorul apropiat, numărul posturilor publicate la stat, cu angajare fără concurs, va creşte odată cu presiunea impusă de criza COVID-19.

Turismul, transporturile, industria evenimentelor şi domeniul ospitalităţii şi al restaurantelor sunt primele domenii afectate direct de criza provocată de pandemia coronavirus. Şocul va fi resimţit şi în alte domenii, de aceea e de aşteptat o creştere a concedierilor. În perioada următoare se vor face angajări în industria textilă, a transporturilor, de asemenea în companii companii din energie regenerabilă. În aceste domenii vor fi deschise mai multe posturi de entry-level, pentru a permite formarea personalului companiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii