FacebookTwitterLinkedIn

Marți seara, ministrul Marcel Vela a anunțat următoarele măsuri:

– Se suspendă activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, derulată de localuri, cafenele şi alte localuri, în staţiile din interior sau exterior

-Este permisă organizarea activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop precum cele de tip drive-in, room service sau livrare la client.

– Se suspendă toate activităţi culturale, ştiinţifice, religoase, sportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spaţii închise.

– Se interzice  desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participare a peste 100  de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanţa între participanţi trebuie să fie de peste un metru.

  • Ansamblele și subansamblele echipamentelor medicale fabricate în România pentru beneficiari din afară nu fac obiectul restricțiilor la export.

– Se suspendă toate zborurile spre Spania şi din Spania către România pentru 14 zile. Măsura intră în vigoare din 18 martie ora 18 ora României. 

– Zborurile din Italia sunt suspendate pentru 14 zile din 23 martie.

”Am decis cu privire la transportul de marfă că toţi conducătorii autovehicule de transport marfă, cu capacitate peste 3,5 tone, au obligaţia ca la punctele de trecere a frontierei să poarte mijloace de protecţie precum dezinfectant, mănuşi, mască”, a anunţat ministrul Marcel Vela.
Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat  măsuri de redistribuire a medicilor rezidenţi în sprijinul personalului din spitale şi serviciile de urgenţă.
Rezidenţii de la Medicină de urgenţă, ATI, Boli Infecţioase vor întrerupe stagiile de practică în celelalte secţii
Rezidenţii de la Medicină internă şi de Familie întrerup stagiile de pregătire şi merg la DSP-uri pentru a fi distribuiţi la Ambulanţă şi la UPU.
Rezidenţii aflaţi în alte centre decât cele de îndrumare se vor prezenta la responsabilii de rezidenţiat pentru a fi luaţi în evidenţă.