FacebookTwitterLinkedIn

De astăzi, Spitalul Colentina va face triajul pacienților și va oferi evaluări medicale la distanță pentru nouă specialități pe perioada crizei declanșate de COVID-19 prin intermediul platformei Medicentrum.ro, un proiect finanțat prin fonduri europene. Astfel, toți pacienții care sunt deja în tratament sau sub supravegherea unui medic de la Spitalul Colentina pentru o afecțiune minoră sau cronică sau pacienții care în mod normal s-ar adresa acestei instituții pentru o problemă medicală sunt invitați să acceseze website-ul spitalului.

Dezvoltarea secțiunii speciale a durat o săptămână. Având în vedere că, începând cu data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina se transformă în centru pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus SARS – CoV2, evaluarea la distanță este cu atât mai importantă. Începând cu această dată, sunt oprite toate internările. Platforma oferă, de asemenea, posibilitatea completării fișei de triaj pentru COVID-19.

„În condițiile actuale de criză, izolare și carantină, mi-am dorit să pun la dispoziție gratuit serviciile noastre pentru a depăși mai ușor perioada. Lansez un apel către toți managerii de spitale care au de asemenea nevoie de aceste servicii pe perioada crizei sanitare. Am gândit de la început Medicentrum ca pe o soluție ideală pentru a salva resurse importante, mai ales timp pentru medici și pacienți. Ca medic, sper ca și după această criză să folosim metode tehnologice simple, cum este o platformă de evaluare medicală la distanță, pentru a economisi timp și a salva vieți”, a declarat dr. Horațiu Ioani.