Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Coronavirus România. Ce înseamnă declanșarea scenariului 4?

România ar putea să treacă curând în scenariul 4 elaborat de autorități în cazul epidemiei de coronavirus, ceea ce înseamnă că vor fi peste 2000 de persoane confirmate cu SARS-Cov-2.
 aboneaza-te
coronavirus romania

Declanșarea scenariului 4 vine cu noi acte normative din partea autorităților, care anterior au declarat că într-o astfel de situație spitalele vor fi reorganizate, urmând ca unele unități să fie dedicate tratării pacienților cu Covid-19. Nu toate cazurile vor putea să fie tratate în spital, cazurile mai ușoare se vor trata la domiciliu.

Astfel, scenariul 4 implică tratarea unor cazuri ușoare de coronavirus la domiciliu, urmând ca doar cazurile moderat-severe să fie internate la boli infecțioase, iar cele critice la terapie intensivă. Totodată se va schimba și metodologia de testare. Nu vor mai fi testați doar cei din carantină sau contacții unor persoane infectate, ci toți cei care prezintă simptome. Se ia în calcul și momentul în care personalul medical infectat, dar asimptomatic, să rămână în spital și să trateze bolnavii, declara într-un interviu acordat Digi24, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.
În România sunt, până acum, 1.452 infecții confirmate cu coronavirus. 139 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați, iar în total au murit 37 de persoane infectate cu COVID-19.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii