Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Coronavirus: pe ce suprafețe supraviețuiește cel mai mult?

Coronavirus rezistă de la câteva ore la câteva zile, în funcţie de suprafaţă, potrivit unui studiu al autorităților din domeniul sănătății din SUA. Cercetătorii încearcă să afle cum influenţează condiţiile de mediu răspândirea virusului. Câteva precizări despre ce putem face.
 aboneaza-te
Coronavirus pe ce suprafete supravietuieste cel mai mult

Pentru a lupta împotriva coronavirusului, nu este suficient să ne spălăm regulat pe mâini cu apă și săpun sau să ne dăm cu o soluție pe bază de alcool, să folosim șervețele de unică folosință și să tușim sau strănutăm în pliul cotului. E important, de asemenea, să avem mare grijă de locuințele noastre și să dezinfectăm regulat suprafețele și obiectele din casă.

Coronavirus: de la câteva ore la câteva zile

Cercetătorii americani au descoperit că noul tip de coronavirus persistă diferit în funcție de tipul materialului contaminat. Acesta poate rămâne activ pe suprafeţe o perioadă îndelungată: până la 24 de ore pe hârtie și carton (de  unde și importanța de a arunca imediat ambalajele după cumpărături), până la două sau trei zile pe plastic şi oţel inoxidabil (tacâmuri, suport pentru prosoape, raftul de la baie etc.) și aproximativ 4 ore pe cupru (monede, cratiță, brățară etc.). De asemenea, virusul a rămas activ şi în aerosoli – ataşat de particule care rămân în aer până la trei ore.

Ce să dezinfectăm și cu ce?

Pentru curățarea și dezinfectarea suprafețelor se recomandă soluțiile de uz casnic diluate, soluțiile pe bază de alcool (cu cel puțin 70% alcool) și cele mai frecvente dezinfectante înregistrate de EPA – Agentia de protectie a mediului din SUA (considerate că ar fi eficiente împotriva COVID-19).

Și înălbitorul casnic poate fi eficient împotriva coronavirusurilor atunci când este diluat corespunzator (5 linguri înălbitor la 3,5 litri de apă).

În această perioadă, se recomandă curățarea zilnică a suprafețelor obiectelor atinse frecvent (de exemplu, în locuinta: mese, clanțe, mânere – de usi, dulapuri, mânerele altor obiecte de uz casnic – fierbătoare de cafea, prize și intrerupătoare de lumină, birouri, toalete, robinete, chiuvete) cu ajutorul soluțiilor de uz casnic și al soluțiilor dezinfectante puternice, adecvate pentru suprafațe, urmând instrucțiunile de pe eticheta acestora.

Este indicat ca vasele să fie spălate în mașina de spălat vase la un program de cel puțin 60 ° C.

Prosoapele se spală la o temperatură de 60 ° C timp de cel puțin 30 de minute.

Toaletele se curăță cu înălbitor diluat în fiecare zi.

#stayhome #staysafe #stayhappy

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii