Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Coronavirus: New York impune carantina în opt state din SUA

New York, New Jersey și Connecticut au solicitat persoanelor care călătoresc din state unde numărul de Covid-19 este ridicat să se auto-izoleze timp de 14 zile, scrie BBC.  
 aboneaza-te
masca sua coronavirus covid

Phil Murphy din New Jersey a spus că oamenii din cele trei state au trecut „prin iad și înapoi” și nu doresc „o altă rundă” de infecții cu virus. 

Unele state din sud și vest au raportat un număr record de cazuri.

Mai mult decât atât, Universitatea din Washington prevede 180.000 de decese americane până în octombrie – sau 146.000 dacă 95% dintre americani poartă măști.

Până în prezent, SUA au înregistrat peste 2,3 milioane de cazuri de coronavirus și peste 121.000 de decese.

Dr. Anthony Fauci, expert în boli infecțioase, le-a spus parlamentarilor că există „o răspândire crescută intracomunitară“ în multe state din sudul și vestul. El le-a spus americanilor să ia măsuri de distanțare socială, spunând: “Planul A, nu mergeți într-o mulțime. Planul B, dacă o faceți, asigurați-vă că purtați o mască.“

Carantină pentru 8 state

Alabama, Arkansas, Arizona, Florida, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Texas și Utah sunt cele opt state unde nivelul de infectări cu coronavirus este ridicat. Tuturor persoanele care provin din aceste state, inclusiv rezidenților din New York, New Jersey și Connecticut, li se va impune carantină la sosire, timp de 14 zile, a declarat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

El a precizat că lista de carantină se va actualiza în funcție de numărul de cazuri noi la 100,00 persoane sau de rata testelor pozitive.

“Este un lucru inteligent de făcut”, a spus și guvernatorul din New Jersey, Phil Murphy.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii