Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Coronavirus: Melbourne intră din nou în stare de urgență

Capitala statului australian Victoria intră în stare de urgență pentru șase săptămâni. 4,9 milioane de australieni nu vor mai putea ieși din locuințe decât pentru activități esențiale.
melbourne

Decizia a fost anunțată de premierul statului Victoria, Daniel Andrews, cu doar câteva ore înainte de închiderea granițelor dintre statele Victoria și New South Wales, pentru prima oară în 100 de ani, relatează Reuters.

De la miezul nopții de miercuri, cei 4,9 mil. de locuitori ai orașului Melbourne vor fi obligați să stea în casă, cu excepția cazului în care vor trebui să meargă la locul de muncă, să-și cumpere alimente sau să meargă la doctor. Restaurantele, cafenelele și barurile nu vor putea servi mâncare sau băuturi decât la pachet. Întâlnirile în interiorul locuințelor sunt limitate la două persoane, iar perioada de vacanță școlară a fost extinsă.

Premierul Andrews a declarat că restricțiile deși radicale, măsurile sunt necesare. „Trebuie să ne fie clar că nu s-a terminat”, a spus Andrews. „A pretinde că s-a terminat pentru că toți ne dorim asta nu este un răspuns.”

Statul Victoria a înregistrat marți 191 de noi cazuri de coronavirus din cele 199 raportate la nivel național, cea mai mare creștere într-o singură zi de la începutul lunii aprilie. Evoluția numărului de cazuri a produs îngrijorare în rândul oficialilor australieni, chiar dacă numărul de aproape 8.800 de cazuri și 106 de decese este cu mult sub alte țări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii