Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Coronavirus Marea Britanie: Guvernul de la Londra estimează că sunt 55.000 de cazuri reale de infectare

Guvernul de la Londra a estimat marţi că numărul real al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Marea Britanie este, în prezent, de circa 55.000, menţionând că obiectivul său este ca pandemia să nu provoace în final mai mult de 20.000 de decese în această ţară, informează Agerpres, conform AFP şi EFE.
marea britanie

Numărul oficial al cazurilor de Covid-19 în Marea Britanie era de 1.950, conform bilanţului publicat marţi dimineaţă, dintre care 55 de decese provocate de această boală, în cursul zilei murind alte 14 persoane.

Cifra de 1.950 reprezintă numai cazurile testate şi confirmate, iar testele au fost efectuate numai pentru persoanele suspecte de îmbolnăvire, astfel că în realitate numărul lor este considerabil mai mare.

Întrebat în faţa comisiei de sănătate a parlamentului britanic despre estimarea privind cele circa 55.000 de cazuri reale din prezent, consilierul ştiinţific al guvernului condus de Boris Johnson, Patrick Wallance, a răspuns: „Este un mod rezonabil de a vedea lucrurile”.

Cât despre bilanţul final al victimelor epidemiei, „dacă putem limita numărul (deceselor) la 20.000 sau mai puţin, acesta ar fi un rezultat bun (…), dar chiar şi aşa este teribil, un număr enorm de morţi şi o presiune enormă asupra serviciilor sanitare”, a adăugat oficialul britanic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii