Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Coronavirus în lume: Ultimele date despre răspândirea epidemiei de Covid19

Pandemia COVID-19 se accelerează, a declarat Organizația Mondială a Sănătății, în acest moment fiind înregistrate peste 377.000 de cazuri și infecții din aproape toate țările.  
 aboneaza-te
Coronavirus 1

DECESE, INFECȚII

-Peste 377.400 de persoane au fost infectate în întreaga lume și peste 16.500 de persoane au murit, potrivit unui raport realizat de Reuters.

EUROPA

-Primu-ministrul Franței, Edouard Philippe, a anunțat posibilitatea prelungirii cu câteva săptămâni a perioadei de carantină impusă francezilor, subliniind că vor întărite și mai mult restricțiile.

– Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a ordonat restricţii stricte la mişcarea oamenilor pentru a încetini răspândirea coronavirusului, spunând că oamenii ar trebui să stea acasă.

– Luni, în Italia, numărul deceselor cauzate de un focar de infecție cu coronavirus a crescut cu 602, aceasta fiind cea mai mică creștere înregistrată pe o perioadă de patru zile. În același timp, numărul de cazuri noi a încetinit.

– Sindicatele din regiunea Lombardia din Italia au anunţat luni că intră în grevă, în apărarea sănătăţii membrilor şi în semn de protest faţă de un decret guvernametal considerat prea vag.

– Spania are aproape 4.000 de angajați infectați cu noul tip de coronavirus.

AMERICA

-Mai mulți guvernanți americani s-au alăturat măsurilor statelor care au ordonat milioanelor de americani să rămână acasă pentru a încetini răspândirea coronavirusului, în timp ce președintele Trump a semnalat că nu este de acord.

– Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a spus că oamenii care nu respectă recomandările autorităților prinvind autoizolarea vor trebui „să meargă acasă și să rămână acasă” sau să suporte sancțiuni.

– Președintele brazilian, Jair Bolsonaro a fost nevoit să anuleze un decret care permitea companiilor să suspende plata angajaților în contextul pandemiei coronavirusului, crescând nemulțumirea cu privire la gestionarea crizei.

– Luni, Mexic avea 367 de cazuri de coronavirus confirmate în țară și până la 316 de cazuri cu o zi înainte, a declarat secretarul adjunct pentru sănătate, Hugo Lopez-Gatell. Numărul deceselor: patru.

ASIA ȘI PACIFIC

– Australia a raportat joi o creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, cauzată aproape în totalitate de pasageriii  care au debarcat de pe un vas de croazieră în Sydney, în urmă cu câteva zile.

– Prim-ministrul Jacinda Ardern le-a cerut marți neozeelandezilor să reducă interacțiunea socială la minumum pentru a sprijini combaterea coronavirusului, țara fiind pregătită să-și închidă granițele timp de o lună.

– China continentală a înregistrat o dublare a noilor cazuri de îmbolnăviri, în urma creșterii numărului de călători infectați întorși acasă de peste mări.

– Malaezia adună teste de coronavirus pentru a se pregăti de „cel mai rău scenariu”, întrucât are cel mai mare număr de infecții din Asia de Sud-Est

– India s-ar putea confrunta cu aproximativ 100.000 sau 1,3 milioane de cazuri de boală cauzată de noul coronavirus până la jumătatea lunii mai, dacă infecția continuă să se răspândească în ritmul actual, potrivit unei echipe de oameni de știință cu sediul principal în Statele Unite..

– Thailanda a înregistrat 106 cazuri noi de coronavirus și încă trei decese.

– Coreea de Sud a raportat marți 76 de cazuri noi de coronavirus, numărul total de persoane infectate ajungând la 9.037, a declarat agenția de știri Yonhap, citând autoritățile medicale.

ORIENTUL MIJLOCIU și AFRICA

– Iordania a anunțat luni că va prelungi starea de urgență la nesfârșit.

– Președintele Iranului a declarat luni că Statele Unite ar trebui să înăsprească sancțiunile dacă vrea să ajute țara, care a înregistrat aproximativ 1.800 de decese și peste 23.000 de cazuri de coronavirus.

– Coasta de Fildeș și Senegal, două dintre cele mai mari economii din Africa de Vest, au declarat luni stare de urgență, impunând restricții de călătorie.

– Egiptul a raportat luni cinci noi victime din cauza coronavirusului, ajungând astfel la un număr de 19 decese din țară din cauza Covid-19. -Africa de Sud impune carantină națională timp de 21 de zile începând de joi la miezul nopții, deoarece numărul de cazuri a sărit de la 128 la 402 de persoane infectate cu noul tip de coronavirus.

– Congo a impus două zile de carantină în zonele miniere.

– Nigeria și-a închis luni granițele terestre pentru a reduce răspândirea coronavirusului, deoarece cea mai populată țară din Africa a înregistrat primul deces din cauza pandemiei.

 

Sursă: Reuters.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii