Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Coronavirus: Jumătate din populația lumii este în izolare

Peste trei miliarde de oameni sunt acum în izolare din cauza pandemiei de coronavirus care a măturat întreaga planetă și a ucis până acum 26.000 de oameni.
coronavirus pamant pandemie masca manusi

În Italia, aproape o mie de persoane au fost ucise de boala Covid-19 în ultimele 24 de ore, această țară fiind și cea mai dramatic afectată din cauza pandemiei. După Italia (9.134 de decese), Spania are cele mai multe decese (peste 4.858, inclusiv 769 în ultimele 24 de ore) din lume. Cu toate acestea, răspândirea continuă să încetinească pe peninsulă, ridicând speranța că măsurile drastice de retenție luate în urmă cu două săptămâni vor da în sfârșit rezultate, chiar dacă nu a fost atins încă vârful.

În China, orașul Wuhan, unde a fost declarată epidemia noului coronavirus în decembrie, s-a redeschis treptat în lumea exterioară sâmbătă, după mai bine de două luni de izolare aproape totală, odată cu sosirea primului tren.

După ce a depășit Italia și China pentru a deveni țara cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate de noul coronavirus, Statele Unite au trecut vineri bariera de 100.000 de persoane infectate, din peste 570.000 din întreaga lume. Până în prezent, virusul a ucis acolo aproximativ 1.600 de oameni. Această accelerare alarmantă a deceselor l-a determinat pe președintele SUA, Donald Trump, după ce a promulgat un plan gigantic de recuperare economică de peste 2.000 de miliarde de dolari, să ceară companiei auto General Motors să înceapă să producă dispozitive de ventilare pentru centrele ATI.

În Franța, a cincea țară afectată de numărul de decese (aproape 2.000), guvernul a prelungit izolarea acasă cu două săptămâni, adică până pe 15 aprilie. „Va trebui să ne oprim”, a avertizat premierul Edouard Philippe, avertizând împotriva „valului extrem de ridicat” al bolii care „afectează întreaga Franță”. Armata franceză a transportat sâmbătă primii pacienți cu elicopterul din Metz (est) în Germania.

Marea Britanie, unde premierul Boris Johnson a anunțat vineri că este infectat, dar numai cu simptome ușoare, se pregătește și pentru un val uriaș de pacienți din spitale.

Rusia, ultima mare țară care nu a luat nicio măsură generală de izolare, și-a închis restaurantele și majoritatea magazinelor de sâmbătă. Irlanda a intrat sâmbătă și ea de ieri până pe 12 aprilie în izolare  totală.

În India toți cei  1,3 miliarde de locuitori sunt obligați să rămână izolați în case pentru trei săptămâni, iar poliția aplică măsuri violente în cazul cetățenilor care nu respectă restricțiile. În fața unui alt dezastru economic în devenire, comunitatea internațională încearcă să mobilizeze sume astronomice pentru a salva economia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii