Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Coronavirus: Industria de lux a modei își redirecționează fondurile și liniile de producție

Întreaga industrie a modei se confruntă în această perioadă cu anulări ale show-urilor de modă, scăderi dramatice ale vânzărilor și oprirea întregii producții.  
 aboneaza-te
image_content_general_17345770_20140715101306

Deoarece coronavirusul continuă să câștige teren în întreaga lume, marile branduri de lux sunt obligate să își anuleze toate defileele de modă și să-și închidă magazinele. După Gucci, Prada sau Dior, este rândul brandului Chanel să anunțe anularea show-ului planificat la Capri pentru 7 mai 2020. “Chanel are în vedere mai multe alternative de a-și prezenta colecția Croisière la Capri mai târziu și într-o formă diferită”, anunță într-un comunicat de presă.

În ceea ce privește casa Hermès, aceasta a renunțat la tradiționalul show de modă Hermès care se desfășura la Grand Palais din Paris. Hermès nu se oprește aici și anunță închiderea liniilor de producție din Franța până la sfârșitul lunii martie.  Numai fabrica Hermès Parfums, situată în Normandia va rămâne deschisă și va produce gel hidroalcoolic pentru spitalele din Franța. Hermès se alătură astfel tuturor brandurilor de lux care oferă o mână de ajutor medicilor și spitalelor care în această perioadă se confruntă cu un număr record de îmbolnăviri cu coronavirus.

După izbucnirea epidemiei de coronavirus în China, brandurile de lux s-au numărat printre primele afectate de scăderea dramatică a vânzărilor, deoarece peste 30 % din vânzările globale sunt realizate în China. În fața pandemiei de coronavirus numeroase branduri de lux au făcut donații importante: Donatella Versace a donat  140.000 de euro Crucii Roșii Chineze și 200.000 de euro spitalelor din Milano. Prada a dona 6 dispozitive de ventilare pentru unitățile de terapie intensivp din Milano,  Giorgio Armani a donat 1,25 milioane de euro tot spitalelor milaneze, iar Moncler a anunțat că va plăti 10 milioane de euro pentru susținerea construcției unui spital în apropiere de Milano.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii