Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Coronavirus : Delta anulează zboruri din luna august

Ed Bastian, CEO al companiei aeriene Delta a declarat pentru Reuters  că va reduce numărul zborurilor pe care intenționa să le suplimenteze în august din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.
delta

Ed Bastian, CEO al companiei aeriene Delta a declarat pentru Reuters  că va reduce numărul zborurilor pe care intenționa să le suplimenteze în august din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19. Acesta a mai adăugat că este posibil să mai treacă doi ani până când industria aeriană se va recupera sustenabil după impactul eșalonat al pandemiei de coronavirus.

Ed Bastian a declarat: “În prezent tragem de timp”. Reprezentantul companiei aeriene a adăugat că cererea creată în luna iunie pentru zboruri în Florida, Newy York și Los Angeles a avut de suferit din cauza noilor cazuri de coronavirus apărute și a carantinei obligatorii la aterizare. Așadar, s-a decis reducerea zborurilor care erau planificate în luna august de la 1.000 la 500. Au scăzut și acțiunile companiei, cu aproximativ 1,4% 

Delta, la sediul de bază din Aatlanta, a înregistrat o pierdere netă ajustată de 2,8 miliarde de dolari adică 4,43 dolari per acțiune în al doilea semestru al anului 2020. Veniturile datorate pasagerilor au scăzut cu 94% în timpul sezonului numit de analiști cel mai aspru din istoria aviației. 

Delta a ținut să-și îndeplinească scopul de a stopa cheltuielile zilnice, sumă care ajunsese la 100 milioane de dolari la începutul pandemiei. În luna iunie, compania a reușit să diminueze arderea zilnică de numerar la aproximativ 27 milioane de dolari, iar în luna iulie înregistrează o rată similară, înregistrând îmbunătățiri pe măsură ce se redeschis business-urile. 

“Există multe riscuri  deoarece e greu de prezis ce se va întâmpla cu virusul”, a mai adăugat CEO-ul companiei aeriene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii