Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Coronavirus: Crucea Roșie a achiziționat 10 echipamente și 300 de kit-uri de testare, în urma donației de 1 mil. euro făcută de OMV Petrom

Crucea Roșie Română a achiziționat 10 aparate de testare rapidă COVID-19 și 300 de kituri de testare, cu sprijinul financiar de 1 milion de euro al OMV Petrom.
 aboneaza-te
shutterstock_1662501196

Aparatele au ajuns în țară și sunt în procedura de configurare. Acestea vor fi distribuite către mai multe spitale din țară, în perioada imediat următoare, conform recomandărilor date de Ministerul Sănătății. Aparatele de testare rapidă sunt sisteme portabile complet automatizate, de generație nouă care utilizează tehnică RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezența virusului SARS-COV-2.  Datorită tehnicii revoluționare, aparatele au un grad ridicat de precizie, elimină riscul de contaminare și reduce timpii de așteptare pentru obținerea unui rezultat. Astfel timpul de așteptare a rezultatului testării este redus de la 24 de ore la 40 de minute.

Procesul de testare implică: prelevarea mostrelor din tractul respirator superior care sunt apoi prelucrate într-un singur recipient în vederea extragerii, amplificării și analizării acidului nucleic prezent pentru obținerea unui rezultat concludent.

Fiecare kit de diagnosticare COV19 prin tehnică PCR, conține 24 de mostre, fiind dotat cu întreagă linie necesară testării (reactivi, micropipeta, centrifugă, instrumente pentru prelevarea mostrelor și recipiente pentru stocarea acestora). Cele 300 de kituri achiziționate vor putea asigura testarea a  7.200 de persoane. Valoarea aparatelor și a kit-urilor aferente este de 120.000 euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii