Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Coronavirus. Ce înseamnă pandemia și ce măsuri pregătește OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decretat miercuri seară că situația generată de coronavirus a luat proporțiile unei pandemii.
shutterstock_1637072962

La nivel mondial, numărul infecțiilor a ajuns la 118.000, iar peste 4.200 de persoane au murit până acum. În prezent, aceasta este prima pandemie provocată de Coronavirus. Ultima pandemie a fost în 2009 și a fost provocată de gripa porcină (gripa H1N1), potrvit mediafax.

Potrivit OMS, o pandemie semnifică răspândirea la nivel mondial a unei noi boli și este declarată atunci când un virus apare și se răspândește în întreaga lume, iar majoritatea oamenilor nu au imunitate la el. Ei au spus că pentru pregătirea pandemiei, guvernele trebuie să se asigure de mobilizarea sistemelor de sănătatea și a angajaților din sistemul medical național.

Organizația Mondială a Sănătății are criterii stricte pentru definirea unei situații de pandemie, ei transmit că autoritățile trebuie să „distribuie echipament de protecție” și să „distribuie antivirale și alte materiale medicale în conformitate cu planurile naționale”.

De asemenea, oamenii trebuie să respecte regulile impuse de autorități, să evite locurile aglomerate și să nu părăsească domiciliul dacă sunt bolnavi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii