FacebookTwitterLinkedIn

Acesta a pierdut nu doar milioane de euro din cauza situației create de extinderea virusului SARS CoV2, ci și un număr semnificativ de angajați: din cei 115 vor rămâne în serviciu doar 67, informează Mediafax, citată de Digi24.

Potrivit Cristinei Pavel, ghid în cadrul castelului Bran, de la 1 octombrie, doar 67 de angajaţi vor mai rămâne la castel.

„Din cauza situaţiei economice a fost nevoie să recurgem la disponibilizări, jumătate din colegii noştri au trebuit să ne părăsească. S-au închis două magazine şi restaurantul castelului. Scăderile au fost drastice, funcţionăm la 10 la sută din capacitate atât ca vizitatori, cât şi venituri. Pentru iarna asta mizăm pentru expoziţia de la etajul 4 care sperăm să aducă vizitatori. Suntem o zonă liberă de COVID-19. În 7 luni nu am avut nicio infecţie pentru că s-a investit major în respectarea normelor de igienă. Înainte de pandemie, în primele două luni din an, numărul vizitatorilor a crescut cu 30 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Apoi, locul a fost închis două luni şi jumătate”, a explicat aceasta pentru Mediafax.

Din cauza faptului că turiștii străini nu au mai putut vizita castelul din cauza pandemiei de coronavirus, business-ul a înregistrat în acest an pierderi de până la 90 la sută.

Castelul Bran reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din România. În 2018, acesta a atras peste un milion de turiști.