Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Coronavirus: care sunt riscurile în cazul copiilor?

De la începutul epidemiei de coronavirus, puțini copii au fost afectați de noul virus, aproximativ 1%. Dar – atenție! - acest lucru nu înseamnă cu micuții noștri nu pot participa la răspândirea bolii!
shutterstock_1643947495

Un studiu realizat de cercetătorii Departamentului de Boli Infecțioase Pediatrice de la Universitatea din Virginia și cei ai Departamentului de Urgență Pediatrică de la Colegiul de Medicină Baylor din Houston a analizat modul în care copiii sunt afectați de Covid-19.

Majoritatea cazurilor sunt asimptomatice

Studiul arată că 13% din cazurile confirmate pozitiv la COVID-19 sunt asimptomatice. Prin urmare, copiii sunt „purtători sănătoși” ai virusului, adică poartă boala fără a prezenta neapărat simptome. Cu toate acestea, ei pot transmite boala prin scaun, secreții nazale și salivă. Dintre copiii care au manifestat simptome, 5% au avut dificultăți de respirație, iar 0,6% au prezentat sindromul de detresă respiratorie sau suferință multiorganică. Într-adevăr, cifre mult mai mici decât cele din rândul adulților infectați.

Ce interval de vârstă este afectat?

Preșcolarii și sugarii sunt cei mai predispuși la manifestări clinice grave. Însă mai este nevoie de mult studiu și cercetare în acest sens.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii