Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Coronavirus: Ashleigh Barty, numărul unu mondial în tenis, renunţă la US Open 

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, a anunțat că renunță la US Open, invocând "riscuri semnificative" legate de coronavirus.  
Ashleigh Barty

Aceasta este o lovitură serioasă pentru organizatorii turneului newyorkez de Mare Şlem, care urmează să debuteze pe 31 august, informează AFP, citată de Agerpres.

Numărul unu mondial în tenisul feminin a făcut acest anunț în momentul în care Statele Unite au depăşit bariera de 150.000 de decese legate de Covid-19.

“Echipa mea şi cu mine am decis că nu vom participa la Western and Southern Open şi la US Open în acest an”, a precizat Barty într-un comunicat.

Turneul Western and Southern Open, care se desfăşoară în mod normal la Cincinnati, a fost mutat anul acesta la New York din cauza pandemiei.

În Statele Unite s-au înregistrat peste 4,4 milioane de cazuri COVID-19, fiind țara cea mai afectată de pandemie.

Jucătoarea a mai apus că va continua să urmărească situaţia epidemiei înainte de a decide dacă se va deplasa în Europa, pentru a-şi apăra titlul la Roland Garros, turneu care va debuta pe 27 septembrie. 

Nici Simona Halep, numărul doi mondial, nu figurează între jucătoarele care au confirmat prezenţa la turneul de la Flushing Meadows.

În schimb, sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal, primii doi jucători ai lumii la masculin, împreună cu americanca Serena Williams vor fi prezenţi la Western and Southern Open, competiţie care va avea loc între 20 şi 28 august la New York. Turneele se vor disputa fără spectatori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii