FacebookTwitterLinkedIn

Această coroană a devenit celebră în anul 1997, când Notorious B.I.G., pe numele său adevărat Christopher Wallace, a purtat-o în timpul unei ședințe foto pentru revista Rap Pages. Coroana este din plastic vopsit în auriu și are mai multe „nestemate” colorate, realizate din același material ieftin, și a costat inițial șase dolari. La finalul ședinței foto, rapperul a semnat obiectul, iar fotograful Barron Claiborne a adăugat pe interior următoarea notă: „Crown from Biggie KONY Shot. 3-6-97”.
Întâmplarea face ca ședința foto pentru Rap Pages să fi avut loc cu doar trei zile înainte ca rapperul să-și piardă viața într-un schimb de focuri în Los Angeles. Vânzarea acestui produs mai marchează o premieră: a fost prima licitație cu tematică hip-hop organizată de Casa Sotheby’s și celebrează impactul cultural pe care acest gen muzical îl are în societatea americană. Împreună cu  coroana lui Notorious B.I.G. au fost scoase la vânzare, printre altele, geaca originală Wu-Tang Clan a lui Ralph McDaniels sau un poster al concertului Grand Master Flash din 1983.
Notorious B.I.G. a fost unul dintre cei mai importanți exponenți ai curentului hip-hop american, iar albumul său, Life After Death, lansat la șaisprezece zile după moartea sa, a reușit performanța de a ajunge în fruntea clasamentului Billboard 200, după ce au fost vândute peste zece milioane de copii doar în Statele Unite ale Americii – un record aflat în vigoare și astăzi, pentru cel mai bine vândut album de gangsta rap. În luna mai a acestui an, Notorious B.I.G. a fost inclus în celebra Rock & Roll Hall of Fame.