Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Corneliu Stan

Corneliu Stan.jpg
Avere: 18-19 milioane de euro Vârstă: 44 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: Construcţii, imobiliare

Cu 19 milioane de euro în cont după vânzarea propriei companii, Bengoss Comimpex către Düfa Deutek, parte a fondului de investiţii Advent International, omul de afaceri bucureştean Corneliu Stan stă la pândă. Businessmanul vizează acum oportunităţi, iar gândul îi zboară cel mai des către zootehnie. Stan intenţionează, astfel, să investească o parte din averea sa către achiziţia unei ferme de vaci. „Un an după vânzarea Bengoss am stat pe tuşă. Am avut multe idei de afaceri, dar până la urmă nu s-au materializat. Acum mă gândesc serios să cumpăr o fermă. Am avut mai multe întâlniri de afaceri cu oameni din zona Constanţei, dar cei care deţin proprietăţi cred, în continuare, că pot vinde la preţuri mari. Toţi cer între 3 şi 3,8 milioane de euro pe o fermă de 5.000 de metri pătraţi“, spune Corneliu Stan.

Fostul proprietar al Bengoss Comimpex este dispus, însă, să plătească circa 2–2,5 milioane de euro pentru ferma pe care şi-o doreşte, dar are în plan şi investiţii în agricultură. Chiar dacă mulţi antreprenori privesc fermele de animale ca pe un business, Stan vrea o astfel de afacere din pasiune. „Nu vreau să dezvolt şi să vând. Va fi mai mult ca o pasiune. Nu cred că pot obţine un profit din vânzarea unei ferme şi nici nu vreau asta. Va fi şi un hobby pentru familie şi nu cred că voi cumpăra mai mult de 300 de vaci“, a adăugat el. În paralel, Corneliu Stan vizează noi achiziţii pe piaţa imobiliară, respectiv spaţii comerciale şi chiar locuinţe. Prin intermediul companiei Rent-Abil Investiţii, deschisă după vânzarea Bengoss Comimpex, el închiriază spaţiile comerciale. Deţine, totodată, şi câteva apartamente în proiecte imobiliare noi, în Braşov. „Până în zece“, completează acesta. Susţine că a investit, până acum, peste trei milioane de euro în imobiliare, dar nu şi în afara ţării.

Omul de afaceri spune că nu mai este interesat de domeniul construcţiilor şi că antreprenorii care construiesc azi nu mai acordă marje de câştig bune. Iniţial s-a gândit la un business în turism, dar şi-a dat seama că nu merită. „Nu am încredere nici în turism. În România este greu să investeşti în ceva. Statul te jecmăneşte în loc să te sprijine. Nu avem infrastructură, iar asta contează în orice afacere“, mai spune Stan.

În concediu nu a ocolit Caraibe şi Hawaii, însă a văzut Parisul şi Praga destul de des în ultimii ani, pentru că, susţine el, turismul e bine pus la punct în aceste zone. „Am contul plin. Am primit toţi banii pe tranzacţie. Acum am în plan concedii mai puţine pentru că vreau să investesc totuşi în ceva. Să fac un pic de ordine, pentru că încep să mă plictisesc“, adaugă milionarul în euro.

Omul de afaceri nu îşi face planuri pe perioade lungi de timp, ci mizează pe strategii anuale. Cu atât mai mult, acum, în perioadă de recesiune. „Niciodată nu mi-am făcut un plan pe o perioadă aşa lungă de timp, de trei-cinci ani. Nu ştii ce se poate întâmpla. Eu planific totul pe circa un an. Apoi mai vedem. Pentru mine asta e reţeta succesului, plus o zi de muncă cât mai lungă“, este de părere
afaceristul bucureştean. Îi plac maşinile sport, dar în acelaşi timp puternice. Conduce un model Mercedes, dar are în garaj pentru plimbările de weekend şi un Porsche. Este amator de vânătoare şi spune mereu că are de gând să îşi cumpere o puşcă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii