Cautare
, Contributor

Forbes.com

Forbes 500 |
|

Corneliu Pascu

Corneliu Pascu.jpg
Avere: 33-35 milioane de euro Vârsta: 69 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domenii: Construcţii, salubritate

Fostul senator PC Corneliu Pascu este directorul grupului de firme Iridex, specializate în lucrări de construcţii şi salubritate. Pascu a finalizat o rampă ecologică la Chiajna, după o investiţie de 3,8 milioane de euro. Pe acel spaţiu, Pascu a construit o centrală producătoare de biogaz, cu o putere electrică de 2,4 megawaţi.

„În septembrie încheiem investiţia acolo şi vom furniza energie la nivel naţional din această centrală bazată pe resurse alternative“, spune Pascu. Din grupul său mai face parte şi compania Servicii Salubritate Bucureşti, care selectează zilnic 800 de tone de deşeuri.
E mulţumit de investiţia realizată, aşa că are în plan construirea unei noi centrale asemănătoare, în Vidra.

Cea mai importantă firmă din grupul fostului politician este Iridex Group Construcţii, care a avut o evoluţie atipică pentru piaţă. Compania a încheiat anul trecut cu venituri de 23,3 milioane de euro, în creştere cu 32%, şi cu un profit deloc neglijabil, de 2,5 milioane de euro. Afaceristul explică evoluţia bună a firmei de construcţii prin prisma contractelor de mari dimensiuni semnate în anii precedenţi, când criza economică nu îi speriase pe investitori, iar autorităţile dispuneau de fonduri. Pentru anul acesta, Pascu nu are motive să fie optimist, şi anticipează o scădere a veniturilor din construcţii cu 15%.

Primul contact cu afacerile importante l-a avut la începutul anilor ’90, când a lucrat ca subantreprenor pentru firmele de construcţii din Vest. „Activitatea din Germania ne-a dat posibilitatea să învăţăm câte ceva, să beneficiem de tehnologie, să perfecţionăm personalul şi să cumpărăm unelte“, îşi aminteşte constructorul. Pascu dirijează afacerile
împreună cu cei doi fii gemeni: Florin Pascu se ocupă de Iridex Import-Export, în timp ce fratele său Cristian coordonează activitatea firmelor de salubritate. Pentru moment, tatăl va trebui să pună la cale împreună cu fiii săi un plan viabil pentru a face faţă cu brio crizei economice şi concurenţei din domeniul construcţiilor, care se prezintă tot mai des la licitaţii cu preţuri de dumping.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii