Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Cornel Vulpe şi familia – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Cornel Vulpe şi familia Avere: 13-14 milioane de euro Varsta: Resedinta: Bucureşti Domeniu/Companie: Producţie mezeluri  

Cornel Vulpe deţine, alături de fiul său Dan, producătorul de mezeluri Fox din Capitală, unul dintre principalii jucători de pe această piaţă. Pe lângă producătorul de mezeluri, care dispune de o fabrică în Bucureşti, mai controlează şi o companie de distribuție, Fox Com Distribution. În ciuda evoluţiei dificile cu care se confruntă sectorul preparatelor din carne în ultimii ani – cu scăderi de peste 10% –, acţionarii Fox au continuat să investească în dezvoltare, luând decizia de a mări capacitatea de producţie şi chiar să intre pe segmentul premium. Dacă ţinem cont însă că cel mai afectat segment de piaţă a fost cel al produselor ieftine, atunci această decizie pare mai mult decât justificată.

Pentru a mări capacitatea de producţie de la 40 de tone pe zi la 60-80 de tone, după cum au anunţat cei doi, compania a alocat 3 milioane de euro pentru investiţii. Sumele au fost folosite pentru extinderea fabricii, cât şi pentru a putea susţine dezvoltarea distribuţiei, inclusiv la nivel naţional. Este vorba de mărirea flotei de distribuţie cu 50%, dar şi realizarea unei platforme logistice noi. Iniţial, cei doi anunţaseră că vor să construiască o fabrică nouă, au renunţat însă la aceste planuri spre sfârşitul anului 2008, deoarece începeau să se vadă deja primele semne ale crizei.

Anul trecut, compania a făcut eforturi importante pentru a-şi întări echipa de vânzări, renunţând la produsele neprofitabile, dar venind în schimb cu gama premium. Nu în ultimul rând, au fost renegociate contractele cu furnizorii. Iar toate aceste eforturi au ca obiectiv transformarea companiei de la statutul de jucător local la cel naţional și, implicit, intrarea în topul celor mai importanţi producători din România. Pentru 2010, conducerea Fox miza pe o cifră de afaceri de până la 25 de milioane de euro şi un portofoliu de 100 de produse.

Vezi care a fost averea lui Cornel Vulpe în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii