Cautare
, Contributor

Forbes.com

500 miliardari |
|

Cornel şi Delian Panait

Avere: 39-40 milioane de euro Reşedinţa: Dolj Domenii: Auto, imobiliare

Dealerul auto Briari’s Ind din Craiova a reuşit să îşi crească afacerile şi în 2009, deşi sectorul auto în care activează a fost grav afectat de criza financiară. Anul trecut, compania manageriată de fraţii Cornel (49 de ani) şi Delian (41 de ani) Panait a avut o creştere a cifrei de afaceri cu peste 7%, de la 46 de milioane de euro în 2008 la 49,4 milioane de euro. Procentul de creştere este departe de cel realizat de dealerul Iveco în 2007, când faţă de 2006 a înregistrat vânzări mai mari cu 63%, de la 28,2 milioane de euro. Cei doi fraţi sunt cunoscuţi în Craiova şi pentru showroomul AutoMonza. Cornel şi Delian Panait sunt dealeri Fiat în judeţul Dolj.

Reţeaua de distribuţie Iveco acoperă Arad, Timişoara, Bucureşti, Baia Mare, Iaşi, Cluj, Tulcea şi zona Olteniei, prin sediile de la Craiova, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti şi Cluj- Napoca. Alături de produsele Iveco, pe care le comercializează din 1994, în 2006 au fost introduse în portofoliu şi mărcile Astra – Veicoli Industriali Spa şi New Holland Construction, iar în 2008 produsele TCM. În Capitală, Briari’s Ind are un sediu pe Şoseaua Alexandriei, în apropiere de Bragadiru. Pe un teren de peste 14.000 de metri pătraţi (achiziţionat în 2007 cu 135 de euro metrul pătrat), fraţii Panait au construit birouri, un service şi o vopsitorie auto, precum şi o magazie de piese de schimb. Atelierele de service ale fraţilor Panait repară şi verifică aproximativ 100 de autovehicule săptămânal, iar stocul de piese de schimb pentru toate service-urile are o valoare de circa un milion de euro.

Afacerile celor doi nu se rezumă la piaţa auto care, deşi a scăzut dramatic în ultimii doi ani, nu s-a resimţit și în bilanţurile contabile. Ei sunt cunoscuţi investitori imobiliari atât în Craiova, cât şi în alte oraşe din ţară, precum şi în Capitală. Fraţii Panait, deşi au dispus de lichidităţi semnificative, nu s-au aruncat înspre achiziţii imobiliare dacă acestea nu erau adevărate oportunităţi. În Craiova ei deţin un imobil de birouri amplasat central, precum şi o serie de terenuri situate în zone bune ale oraşului, dar şi la periferia acestuia. Fraţii Panait sunt absolvenţi ai Facultăţii de Mecanică din Craiova.

Wikipedia: Iveco, an acronym for Industrial Vehicle Corporation, originally an alliance of European commercial vehicle manufacturers such as Fiat, Unic and Magirus. »

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii