Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Cornel și Delian Panait – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Cornel și Delian Panait Avere: 20 de milioane de euro Resedinta: Dolj Domeniu/Companie: Auto, imobiliare Pasiuni: masini, vanatoare

Fraţii Cornel (50 de ani) şi Delian Panait (42 de ani) se numără printre cei mai bogaţi oameni de afaceri doljeni. Cu toate acestea, nu le place deloc să fie în atenţia publică, astfel că informaţiile referitoare la businessurile lor nu sunt prea generoase. Evită să apară în presă, iar singurele ieşiri sunt cele ale lui Cornel Panait în calitate de preşedinte al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Dolj.

Fraţii Panait deţin însă câteva companii importante în sectorul auto, dar sunt cunoscuţi şi ca investitori în piaţa imobiliară atât în Craiova, cât şi în alte oraşe din ţară, precum şi în Capitală. În Craiova, ei deţin un imobil de birouri amplasat central, precum şi o serie de terenuri. Însă principalul domeniul de activitate al firmelor controlate de fraţii Panait îl reprezintă cel auto. Briari’s Ind din Craiova, cea mai importantă companie deţinută de aceştia, specializată în comerţul cu autovehicule, a înregistrat anul trecut o revenire semnificativă a cifrei de afaceri.

După un an 2009 în care businessul se prăbuşise la aproape 11 milioane de euro, în 2010 firma fraţilor Panait a urcat cu 27%, la 14 milioane de euro. În schimb, profitul a rămas în jurul valorii de 600.000 de euro. Firma dispune însă de capitaluri proprii semnificative de peste 22 de milioane de euro.

Cei doi fraţi sunt cunoscuţi în Craiova şi pentru showroom-ul AutoMonza, prin compania Ralcorex. Aceștia sunt și dealeri Fiat, în Dolj. Reţeaua de distribuţie Iveco acoperă Arad, Timişoara, Baia Mare, Iaşi, Tulcea, zona Olteniei, prin sediile de la Craiova şi Râmnicu Vâlcea, dar a intrat şi pe pieţe importante precum Bucureştiul şi Cluj-Napoca.

Vezi care era averea fraților Panait în 2010

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii