Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Cornel Ion a primit Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler, acordat de Republica Franceză

Directorul RFI România, Cornel Ion,  a fost distins marți de către Preşedintele Franţei, François Hollande, cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler. Distincţia a fost înmânată de către François Saint-Paul, ambasadorul Franței în România.
25.3

În motivaţia de acordare a distincţiei, ambasadorul Franţei a menţionat activitatea lui Cornel Ion la conducerea RFI România din anul 1998 şi contribuţia la poziţionarea postului de radio ca un canal media de referinţă în România.

Munca dumneavoastră, plină de răbdare și exigentă, a fost în beneficiul Radio France Internationale în România. Dar dincolo de aceste lucruri, este vorba despre o anume concepție despre jurnalism care s-a instalat în această țară, în mare măsură datorită dumneavoastră și radioului pe care îl conduceți. Un jurnalism serios, onest, intransigent, cu principii profesionale, dar mereu deschis să își asculte publicul și așteptările acestuia. Și rolul acestui jurnalism rămâne esențial în democrațiile noaste moderne, în România, precum și în Franța: trebuie să facă inteligibile pentru cetățeni evenimentele unei lumi complexe, nu să se mulțumească numai a fi un simplu depozitar al actualității –sarcina este dificilă, dar atât de necesară”, a declarat François Saint-Paul, ambasadorul Franței în România.

Cornel Ion a făcut parte din echipa postului de radio lansat în 1990 de Radio France Internationale şi Universitatea Politehnica Bucureşti, radio care a devenit câţiva ani mai târziu RFI România.

Cornel Ion a declarat că RFI Romnânia dorește prin activitatea sa să reprezinte repere etice și umane, civice și morale.

„ Primind această distincţie, mă gândesc desigur la o parte din parcursul meu, dar mai mult decât atât la ceea ce îmi doresc în continuare să realizez. O astfel de onoare, trebuie să recunosc, aduce cu sine şi obligaţii. În această lume care se schimbă uneori prea repede şi prea violent, se simte nevoia unor repere etice şi umane, civice şi morale. Ne dorim ca prin activitatea noastră la RFI România să întruchipăm, să ne asumăm şi să reprezentăm aceste valori.” , a evidenţiat Cornel Ion în discursul de acceptare a distincţiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii