Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Cornel Găină

Cornel Gaina.jpg
Avere: 8 milioane de euro Vârstă: 55 de ani Reşedinţă: Tulcea Domeniu: Turism

Nici afacerile în Deltă nu mai sunt ceea ce au fost odată, susţine omul de afaceri tulcean Cornel Găină. Spune că numărul turiştilor continuă să scadă de la an la an şi nici 2010 nu este unul de succes. „Am avut un grad de ocupare mediu de 12% în primul trimestru al anului, iar în 2009 am avut o cifră de afaceri de un milion de euro, în scădere cu 30% faţă de anul precedent. Turiştii străini lipsesc în Murighiol, iar cei mai mulţi dintre cei care ne trec pragul sunt români“, a spus omul de afaceri tulcean.

Găină deţine alături de soţia sa pachetul majoritar de acţiuni la complexul hotelier Cormoran din Delta Dunării, a cărui construcţie a început în 1994. Afaceristul recunoaşte că a încearcat să vândă businessul în ultimii trei ani, însă nu a găsit clienţi. „Dacă în 2008 băncile au evaluat complexul Cormoran la 22 milioane euro, în prezent acesta poate costa mai puţin de jumătate. Preţul cerut la care m-am gândit este de şapte milioane de euro“, a spus el.

Recunoaşte că a încercat să dezvolte complexul prin fonduri europene, a depus un proiect, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns. Complexul Cormoran din localitatea Uzlina, judeţul Tulcea, este construit pe o suprafaţă totală de 9.000 de metri pătraţi, dar deţine o suprafaţă totală de 7,5 hectare. Acesta cuprinde un hotel de trei stele, o pensiune şi 15 vile, care cumulează 280 de locuri de cazare.

Ca hobby, Găină, care deţine şi 42 de ambarcaţiuni cu o capacitate totală de 300 de locuri, trece pe primul plan pescuitul. Concediile le face atât în ţară cât şi în străinătate, alături de familie. După ce a condus trei autoturisme Cielo, în prezent îşi permite un Audi A6. Nu este, totuşi, pasionat de maşini şi spune că foloseşte autoturismul pentru că îl ajută în afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii