Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Cornel Constantin Georgescu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Cornel Constantin Georgescu.jpg
Nume: Cornel Constantin Georgescu Avere: 18-19 milioane de euro Varsta: 56 de ani Resedinta: Tulcea Domeniu/Companie: Turism Pasiuni: masini, sport, arta

Cornel Georgescu a ajuns la Tulcea tocmai din Rădăuţii Bucovinei, iar astăzi derulează în zona Deltei o serie de businessuri în construcţii, turism şi imobiliare. Îşi aminteşte că la debutul său în afaceri a cumpărat o cherhana la Mila 35 şi a încercat să facă pescăria rentabilă. A avut ghinion, iar după ce un incendiu i-a mistuit businessul, Georgescu a transformat locul, situat la intersecţia braţelor Sulina şi Sfântu Gheorghe, într-un complex turistic modern, cu 60 de locuri de cazare şi un restaurant cu o capacitate de 150 de locuri. În timp, i-a adăugat o sală de conferinţe, piscină, teren de sport multifuncţional, dar şi o sală modernă de jocuri. În prezent, complexul turistic se întinde pe o suprafaţă de peste 3,5 hectare.

Dar, în paralel, a pus pe picioare şi o firmă de construcţii (1990) pe care a alăturat-o, ulterior, unui grup pe care l-a numit Coral. Creșterea din domeniul construcțiilor din urmă cu câțiva ani i-a dat și lui aripi, iar omul de afaceri a început să ridice blocuri în Tulcea şi în Constanţa.Georgescu a alocat, în total, circa 20 de milioane de euro investiţiilor imobiliare, însă recunoaşte că şi-a scos banii „până la ultimul leuţ“, în pofida crizei.

A mizat însă, în paralel, pe restaurări şi reabilitări, lucru care astăzi îi asigură continuitate grupului de construcţii. A modernizat deja o serie de imobile destinate comerţului, a transformat un fost cinematograf din Tulcea în teatru, iar, în prezent, Coral restaurează două imobile de patrimoniu din Tulcea: fostul palat al Paşei (clădire de stil neoclasic, ridicată între anii 1863-1865), care va găzdui colecţiile de artă ale muzeului local, dar şi casa fostului magnat local Alexandru Avramide, care va deveni, de la începutul anului viitor, cafenea culturală.

Grupul de firme pe care omul de afaceri îl conduce a contribuit la restaurarea bisericilor de cretă de la Basarabi, a cetăţii Enisala din nordul Dobrogei, a farului vechi din oraşul Sulina, a bazilicii paleocreştine de la Niculiţel, dar şi a numeroase imobile de patrimoniu din judeţul Tulcea. În paralel, Georgescu s-a implicat personal la ridicarea noului acvariu din Tulcea, în care trăiesc peste 50 de specii de peşti, în 27 de bazine umplute cu 100 de tone de apă. Iar banii nu au întârziat să apară. Fără să fie prea darnic cu cifrele, Georgescu, care a mai investit 8 milioane de euro într-un mall la Tulcea, susţine că astfel compania pe care o conduce a reuşit să supravieţuiească crizei. Lucrările pe care Coral, companie cu o cifră de afaceri de 12 milioane de euro anul trecut – în creștere cu 20 de procente față de 2009 –, le administrează continuă şi astăzi.

Vezi care era averea lui Cornel Georgescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii