Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Corina Șuteu, fost director al ICR New York, a fost numită secretar de stat la Ministerul Culturii

Corina Şuteu, expert în politici culturale şi unul dintre foştii directori ai Institutului Cultural Român din New York, a fost numită secretar de stat la Ministerul Culturii printr-o decizie semnată de premierul Dacian Cioloş şi publicată marţi în Monitorul Oficial, informează MEDIAFAX.
Corina Suteu

Corina Şuteu se va ocupa, între altele, de politici şi strategii pentru cultură, după cum a anunţat, la rândul său, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de Facebook.

Corina Şuteu şi-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. În 1991, a devenit director al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar în 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) şi preşedinte al Forumului reţelelor culturale europene.

În 1998 a fondat asociaţia ECUMEST. Între 2005 – 2006 a editat cartea „Arts Politics and Change” (ca urmare a programului “Policies for culture”), publicată la Amsterdam, şi a lansat la Columbia University volumul „Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe”.

În perioada 2006 – 2012, Corina Șuteu a ocupat funcţia de director al Institutului Cultural Român din New York.

Noua organigramă a Ministerului Culturii cuprinde trei posturi de secretari de stat. Corina Şuteu se alătură lui Mihai Ghyka, numit în această funcţie, în luna decembrie, de premierul Dacian Cioloş, şi lui Alexandru Oprean, care ocupă acest post din aprilie 2014, de pe vremea fostului Guvern Ponta.

CITEȘTE UN INTERVIU CU MIHAI GHYKA!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii