FacebookTwitterLinkedIn

Corina Popescu, director general Electrica, a exclus în cadrul celei de a patra ediții a evenimentului ForbesForward posibilitatea unui „black-out” total în România, dar a insistat asupra nevoii investițiilor în toate sectoarele din țară.

„Nu cred că se poate întâmpla un „black-out” în perioada următoare în România, deși sistemul energetic este stresat nu numai atunci când este un consum foarte mare de curent electric, ci sistemul este stresat și atunci când există un consum foarte mic. Dar eu cred că toți specialiștii din sector s-au mobilizat și sunt pregătiți să facă față oricărei provocări.”

Legat de proiectele de acte normative discutate în ultimul timp, Corina Popescu a afirmat că până în prezent nu a observat niciun impact major în activitatea companiei, însă în cazul în care ele vor fi generalizate, atunci ar putea apărea probleme. „Dacă furnizorii vor începe să aibă probleme, ele se vor propaga în tot segmentul energiei electrice; va fi afectat tot lanțul și de asemenea siguranța funcționării sistemului energetic național. Deci ce-am făcut zilele acestea a fost o invitație la echilibru și o rugăminte ca cei care își pot plăti factura și să ajute la normalitate, să facă acest lucru.”

Află aici mai multe declarații făcute de Corina Popescu

Fulga Dinu a menționat că în această perioadă își amintește momentele prin care a trecut în 2001, când era la New York în timpul atacului din 11 septembrie, povestind că starea de atunci se aseamănă cu panica pe care o vede în jur în aceste zile. „Mi-a spus cineva acum mult timp că nu te poți numi specialist în real-estate dacă nu ai trecut printr-o criză și am avut ocazia să trec prin criza din 2008, dar nu mi se pare similară cu cea de acum. Mi se pare mai degrabă similar cu ce am trăit când eram la New York, unde locuiam în 2001 și am trecut prin momentul 11 septembrie și văd unele aspecte destul de similare, nu neapărat cu acea zi, cât cu ce a început după acel moment. Dacă vă amintiți atacurile cu anthrax, lumea era speriată să iasă din casă. E important să nu intrăm într-o stare de panică și să vedem ce putem face pentru a scoate ce e mai bun din această situație.”

Ea spune că a fost o perioadă plină de emoții și dramatică deoarece a fost cu totul neașteptată și a avut o componentă tragică umană, pe care o are și criza de acum. „Eu sunt o fire extrem de optimistă în general, însă am avut în capul meu simptome, au fost zile în care așa puternic am reușit să-mi induc simptomele încât eram convinsă că am ceva și țin minte că și în 2001 mă așteptam, cum credea toată lumea, că sigur va fi o bombă la metrou. Adică trăiești într-o teroare, o perioadă.  Nu mi-aș fi imaginat că mă pot adapta să ies la cumpărături cu mască și mănuși în două săptămâni, deoarece acum trei săptămâni eram la evenimente cu foarte multă lume. Mi se pare o trecere abruptă la o cu totul altă realitate. Așa a fost și atunci și a durat o perioadă de timp, dar lumea este dornică să își revină la ce era înainte și toți ne întoarcem cu mult optimism și entuziasm la vechile moduri de lucru și operare.”

Află aici mai multe declarații făcute de Fulga Dinu

Sonia Năstase a menționat că unul din avantaje, fiind un business omnichannel, este că în două săptămâni, au reușit să se adapteze noilor măsuri impuse de stat, de la lucrul de acasă, la închiderea magazinelor. Aici a fost necesar transferul business-ului din magazine în online. „Angajații din boutique-uri i-am mutat în departamentul de clienți, în două zile au avut training-uri și acum am reușit să fim la zi cu răspunsurile pentru clienți. Au fost două săptămâni foarte dificile deoarece am făcut eforturi mari să livrăm în timp. Câteva zile lucrurile nu s-au întâmplat extraordinar pentru că evident nici depozitul și nici curieri nu erau adaptați la noua realitate. Cred că este un moment în care am realizat cât de mult depindem unii de alții.”

Cu toate acestea, este posibil să estimezi cum se va transforma comportamentul consumatorilor după această criză? „Noi avem clienți care preferau să cumpere doar din magazine și recunosc că toți ne-am întrebat ce facem cu această categorie de persoane, cum îi ținem aproape, poate nu se simt confortabil să achiziționeze online, dar am încercat să comunicăm cu ei, să le spunem cât e de ușor să comande online și am constatat că într-o săptămână deja mulți dintre ei făcuseră asta. Desigur că am venit și cu livrare gratuită. Dar ne-am străduit să facem o trecere foarte ușoară. Ce am constatat și din alte piețe este că un consumator care folosește toate canalele de comunicare este un consumator și mai fidel. Cu cât ești perceput ușor de achiziționat sau de apropriat și pe online dar și în magazine cu atât este mai bine”, adaugă Sonia Năstase. Ea consideră că este foarte important, în aceste momente, să avem un nivel ridicat de înțelegere pentru oamenii care livrează produse sau ne pregătesc comenzile, mai ales atunci când procesul de livrare durează mai mult timp. În această direcție, compania a transformat boutique-ul din Dorobanți într-un depozit pentru a facilita procesele.

Află aici mai multe declarații făcute de Sonia Năstase

https://www.facebook.com/forbesromania/videos/694672961270429/