Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Coresi Business Park, BREEAM Very Good

Ascenta Management, dezvoltatorul proiectului, a economisit 10.000 de metri cubi de materiale de construcții și a reutilizat 50.000 mc de materiale reziduale.
 aboneaza-te
rsz_coresi_business_park4_1

Coresi Business Park, proiectul de birouri de clasa A dezvoltat de Ascenta Management pe fosta platformă industrială Tractorul din Brașov, a obținut recent certificatul de sustenabilitate pentru primele sale două clădiri, devenind astfel prima dezvoltare verde din Brașov. BuildGreen, unul dintre principalii jucători din piața de consultanță în domeniul design-ului, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România, a coordonat procesul de certificare. Cele două companii lucrează acum pentru certificarea celei de-a doua faze din proiect.

Forbes Best Cities 2016, locul 6: Brașov, pasul pe loc

Clădirile T39 și T42, parte din prima fază de dezvoltare a proiectului Coresi Business Park, au obținut nivelul Very Good de certificare conform normelor BREEAM 2013 pentru construcții noi si proiecte de renovare majoră. În perioada 2012-2016, clădirile au trecut printr-un amplu proces de renovare, completat de livrarea a 14.000 de metri pătrați de spații moderne de birouri care în prezent sunt închiriate în totalitate și găzduiesc chiriași internaționali precum IBM, Waters, Raiffeisen Bank, eValue, Siemens. Ascenta Management a oferit soluții personalizate de amenajare care să asigure o partiționare flexibilă și practică în spații de birouri individuale, de grup sau deschise, obținând o eficiență medie netă de 85% în ocuparea spațiului brut.

“Transformarea unei părți din fosta platformă industrială Tractorul Brașov în spații moderne de birouri, de clasa A, ne-a permis să păstrăm emblematicul Turn de birouri, proiectat de Octav Doicescu în 1920, și să livrăm birouri neconvenționale, contemporane cu elemente arhitecturale industrial, cum ar fi tavane înalte și ferestre de mansardă. În același timp, reconversia a generat economii semnificative: 10.000 de metri cubi de materiale de construcții, inclusiv beton și cărămidă, au fost economisite, prin păstrarea structurilor industriale existente și 50.000 de metrui cubi de materiale reziduale au fost reutilizate, precum betonul concasat rezultat în urma demolării. De asemenea, chiriașii noștri se pot bucura de 20.000 de metri pătrați de spatii verzi amenajate ce fac din Coresi Business Park un campus modern de afaceri”, comentează Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltatorul Coresi Business Park.

Vezi Forbes TOP 10 Huburi Office din România

Spațiile transformate în birouri de clasa A au o arhitectură contemporană cu înălțime de la podea la tavan neobstrucționată, variind de la trei până la șase metri în conversiile tip mansardă și beneficiază de lumină naturală, podele supraînalțate, soluții complete de HVAC și sisteme ventiloconvectoare cu patru țevi, echipamente tehnice de top, alimentare cu energie electrică sigură și nelimitată. Reducerea răcirii și supraîncălzirii clădirilor, contribuind astfel la scăderea consumului de energie, a reprezentat o prioritate în timpul procesului de renovare și s-a realizat prin optimizarea proporțiilor fațadei și utilizarea unor materiale izolante moderne care asigură o performanță termică ridicată pe tot parcursul anului.

Procesul de evaluare și certificare a început în 2013 și a fost coordonat de BuildGreen. Compania a oferit servicii de consultanță și evaluare conform normelor BREEAM, consultanță în proiectare și achiziții sustenabile, precum definirea strategiei de sustenabilitate, modelare termică și energetică, evaluarea ciclului de viață a clădirii și a costurilor aferente, evaluare acustică și soluții pentru îmbunătățirea luminii naturale.

BuildGreen și Ascenta Management lucrează în prezent pentru certificarea BREEAM a celei de-a doua faze din Coresi Business Park, ce va cuprinde trei clădiri cu regim mic de înălțime. Prima clădire, denumită L1, este deja construită și urmează să fie livrată în Q2 2016, în timp ce următoarele două sunt în curs de dezvoltare.

“Suntem mândri să contribuim la certificarea sustenabilă a proiectului Coresi Business Park și, mai mult decât atât, suntem onorați de încrederea pe care dezvoltatorul ne-a acordat-o în acest demers. Fiind primul proces de certificare încheiat cu succes din Brașov, certificarea Coresi Business Park oferă un exemplu pozitiv pieței locale și stabilește premisele pentru o abordare mai riguroasă a dezvoltării sustenabile în orașele secundare. Principalele avantaje ale clădirilor T39 și T42 includ poziționarea excelentă și dispunerea pe un singur nivel cu o suprafață generoasă, ceea ce conduce la creșterea eficienței spațiului și accesibilitate sporită”, susține Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.

Citește și: Planuri de mărire pentru segmentul office din Brașov

Coresi Business Park este un centru de afaceri de clasa A, dezvoltat pe fosta platforma industrială Tractorul din Brașov. Proiectul constituie una dintre cele mai ample inițiative de regenerare urbană, ce transformă 12 hectare de vechi clădiri industriale într-o zonă de afaceri cu aspect contemporan. Prima fază a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 25.000 de metri pătrați de spații de birouri neconvenționale, cu elemente arhitecturale industriale. Clădirile restaurate și transformate oferă toate facilitățile de clasa A. Masterplanul Coresi Business Park cuprinde un mix echilibrat de conversii de spații industriale în spații de birouri de clasa A și clădiri noi, în următorii 10 ani suprafața totală a parcului urmând să ajungă la 100.000 de metri pătrați construiti (2015-2025), potrivit reprezentanților dezvoltatorului. In completarea spațiilor de birouri existente, proiectul va cuprinde 10 cladiri moderne de birouri, noi, cu regim mic de înăltime (P+3E/4E).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii