Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Coreea de Sud testează un sistem de coduri QR pentru a înregistra clienții cluburilor de noapte

Coreea de Sud testează, în această săptămână, un sistem de coduri QR pentru a-i înregistra pe cei care trec pragul cluburilor, restaurantelor și bisericilor, în încercarea de a urmări cazurile de coronavirus și de a ține sub control răspândirea bolii, informează Reuters.
 aboneaza-te
coreea de sud

Începând cu 10 iunie, toți cei care merg în cluburile de noapte, în baruri, în cluburi de karaoke, în săli de sport interioare și în săli de concerte vor fi obligați să utilizeze oricare dintre aplicațiile disponibile pentru a genera o singură dată un cod QR personalizat, care poate fi scanat la ușă. În această categorie ar putea și intra bibliotecile, spitalele, restaurantele și bisericile.

Informațiile fiecărui cetățean vor fi înregistrate într-o bază de date păstrată de Social Security Information Service, timp de patru săptămâni, înainte de a fi șterse automat, potrivit Ministerului Sănătății din Coreea de Sud.

Această decizie vine după ce autoritățile s-au luptat să identifice persoanele care au vizitat o serie de discoteci și baruri, care au fost centrul unui focar de Covid-19 luna trecută. O mare parte din informațiile obligatorii scrise de mână la intrarea în localuri au fost false sau incomplete, lucru care a îngreunat anchetele epidemiologice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii