Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Coreea de Nord: Mii de voluntari de la Crucea Roșie luptă cu coronavirusul

În Coreea de Nord, Crucea Roșie a strâns 43.000 de voluntari pentru a ajuta comunitățile să prevină răspândirea focarelor de coronavirus în timp ce oferă asistență si în timpul inundațiilor.
 aboneaza-te
inundatii coreea de nord

În Coreea de Nord, Crucea Roșie a strâns 43.000 de voluntari pentru a ajuta comunitățile să prevină răspândirea focarelor de coronavirus în timp ce oferă asistență si în timpul inundațiilor, informează Reuters.

Un oficial al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) a  declrat că voluntarii sunt pregătiți să îi ajute pe cei afectați de inundațiile care au adus daune recoltelor. Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a declarat o situație de urgență luna trecută, impunând izolarea regiunii Kaesong, după ce un bărbat care se întorsese în oraș prezenta simptome de coronavirus.

Anthony Balmain, reprezentantul IFRC, a declarat că Societatea națională a Crucii Roșii din Coreea de Nord este singura organizație cu acces în toate cele nouă provincii. Peste 43.000 de voluntari au lucrat alături de echipele medicale, făcând eforturi de prevenire a COVID-19, precum și acordarea de ajutor pentru lucrările legate de inundații.

Reprezentantul IFRC a mai adăugat: „Sute de case au fost avariate și suprafețe mari de orez au fost scufundate din cauza ploilor abundente și a unor inundații fulgerătoare”.

Nivelurile de precipitații din nord luna acesta au fost mai mari decât cele înregistrate în 2007, când țara a suferit cele mai grave inundații, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Unificării din Seul care supraveghează afacerile inter-coreene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii