Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Corecții de preț la apartamente, între 5 şi 10%, estimate de specialiști

Specialiştii estimează o corecţie medie la nivel naţional între 5 şi 10% a preţului la apartamente, cu variaţiuni în funcţie de piaţă/oraş, arată un studiu despre impactul Covid-19 în piaţa imobiliară, realizat la nivel european.  
 aboneaza-te
Imobiliare shutterstock_328531991

Peste 40% dintre specialiști consideră că volumul de tranzacţii imobiliare va scădea pentru toate tipurile de proprietăţi, mai arată studiul european realizat de RE/MAX și citat de Agerpres. Motivele indicate sunt rata ridicată a şomajului şi incertitudinea generală, respectiv nesiguranţa financiară din partea cumpărătorilor.

De asemenea, studiul estimează scăderi de preţ și pe segmentul închirierilor, cuprinse între 10 şi 15%.

În România, la nivel naţional, specialiştii estimează o corecţie medie între 5 şi 10% a preţului pentru apartamente, cu variaţiuni în funcţie de piaţă/oraş, iar la nivel european, pe segmentul vânzări, peste 50% dintre specialiştii în imobiliare estimează scăderi ale preţurilor de asemenea între 5-10%. 

Țările în care nu se vor înregistra aceste corecții sunt Franţa, Finlanda, Olanda, Cehia şi Turcia, unde se prevede chiar o creştere între 2-5% a preţului la case.

De asemenea, o majoritate de 70% a participanţilor la studiu indică scăderi între 10-20% ale preţurilor pentru proprietăţile comerciale.

Studiul RE/MAX a fost realizat pe un eşantion de 2.130 de agenţi şi brokeri de top, din 27 de regiuni din Europa, cu o participare aproximativ egală de femei şi bărbaţi, majoritatea cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani. Jumătate dintre participanţii la studiu au o experienţă de minim trei ani în cadrul agenţiilor RE/MAX.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii