Cautare
, Contributor

Tech |
|

Copiii din România pot să învețe programare prin joacă

Programul Hour of Code, care se derulează la nivel mondial, a fost lansat recent și în România. Acesta se adresează în special elevilor, dar poate fi accesat online de oricine dorește să invețe programare.
copii scoala

În condițiile în care, oferta locurilor de muncă în domeniul IT crește pe zi ce trece, la nivel global se estimează că, până în anul 2020, se va înregistra un deficit de 8 milioane de programatori.

„Astfel, programul Hour of Code adresează o provocare la nivel public. Oricine poate accesa în mod gratuit platforma online ro.code.org. și poate parcurge unul sau mai multe tutoriale interactive pentru a afla că programarea se poate învăța și nu e la fel de dificilă precum pare la prima vedere”, arată organizatorii acestui proiect.

Săptămâna 8-14 decembrie este cunoscută la nivel mondial drept săptămâna educației în științele calculatoarelor sau Computer Science Education Week.

„În această săptămâna, milioane de elevi și profesori din toată lumea vor parcurge aceste tutoriale și vor afla că programarea e un limbaj accesibil oricui, care nu necesită cunoștințe matematice avansate, ci mai degrabă logică și structură în gândire”, mai spun organizatorii proiectului.

Code.org, inițiator Hour of Code, este o asociație nonprofit dedicată promovării tehnologiei computerelor în școli, ca și în rândul femeilor, un segment slab reprezentat în acest domeniu de expertiză.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii