FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit reprezentanților asociației, bilanțul este unul îmbucurător, cel puțin pentru cei 300 de fermieri care cultivă legume românești în cadrul cooperativei, datorită producţiei controlate şi a comenzilor integrate.

“În contextul în care, la început de an, România importa masiv legume, Ţara Mea a reuşit să livreze în acest sezon peste 10.000 de tone de legume româneşti, susţinând astfel producţia şi asigurând supravieţuirea a peste 300 de fermieri autohtoni. Producţia autentic românească a constat în roşii, castraveţi, ardei, ceapă şi va continua, în această toamnă, cu valori estimate de 1.200 de tone de rădăcinoase lunar”, se arată într-un comunicat al organizaţiei, notează Agerpres.

Reprezentanţii organizaţiei au ținut să precizeze că producţia controlată nu are rolul de a condiţiona producătorii locali, ci dimpotrivă, de a înlesni comunicarea dintre aceştia, dintre ei şi marile lanţuri de magazine, astfel încât să nu fie irosite produse şi resurse.

Pentrul sezonul de toamnă, cei 300 de producători locali au livrat aproximativ 1.200 tone/lună reprezentând rădăcinoase şi cartofi româneşti.

Cooperativa Ţara Mea este cea mai mare cooperativa agricolă din România şi are peste 1.000 de fermieri membri, cu activităţi pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor şi până la producţia de carne de porc şi pasăre, produse finite şi băcănie.