FacebookTwitterLinkedIn

În acest an, cooperativa a extins parteneriatele cu marile magazine pe segmentul de legume și fructe, venind astfel în sprijinul micilor producători locali, cărora le garantează siguranța cantităților cultivate și vândute.

Programul include 237 de fermieri care vor asigura peste 9.000 de tone de fructe și legume în perioada mai – octombrie 2021, existând posibilitatea să fie extins pe termen mai lung.

„Ne bucurăm că putem să fim aproape de clienții noștri și că am găsit un partener puternic, așa cum este eMAG pentru a îndeplini acest deziderat. Comerțul tradițional rămâne încă o componentă importantă din consum, însă, în ultima perioadă, și pe fondul pandemiei, dar și pentru că este o evoluție firească, e-commerce-ul a crescut semnificativ. În acest context, preocuparea noastră este nu doar să oferim românilor cele mai bune produse autohtone, ci să le și facilităm accesul la acestea, prin prețuri decente, dar și prin platforme adaptate cerințelor lor”, a subliniat Florin Burculescu, președintele Cooperativa Țara Mea.

Ca planuri de viitor, asociația și-a propus să-și extindă în perioada următoare rețeaua de distribuție a produselor din portofoliu, dar în același timp să diversifice și oferta în funcție de cerințele partenerilor.

„Prezența produselor românești pe rafturile tuturor marilor retaileri este unul dintre cei mai importanți pași pe care Cooperativa Țara mea îl face în efortul de a promova agricultura românească și de a sprijini și populariza munca producătorilor români. Ne dorim să fim în toate rețelele mari de magazine, cu o gamă cât mai variată de produse și aceasta va fi una dintre prioritățile pe termen scurt. Cu sprijinul tuturor partenerilor noștri, vrem să ducem produsele românești în toate colțurile țării”, a completat și Florin Burculescu.

Cooperativa Țara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România, cu peste 1.000 de fermieri membri care desfășoară activități pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor și până la producția de carne de porc și pasăre, produse finite și băcănie.

De la finalul anului 2016, brandul „Țara Mea” include o gamă largă de produse – legume și fructe, conserve, carne de porc, carne de pasăre, ouă, lactate si brânzeturi, produse de morărit și panificație.