Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

Cooperativa Agricolă Someș Arieș – afaceri de 10 milioane de euro, la 10 ani de la înființare

Cooperativa Agricola Someș Arieș, înființată în luna martie 2011, în Apahida, județul Cluj, a ajuns la o cifră de afaceri de 10 milioane de euro și o rețea de aproximativ 70 de fermieri parteneri și 250 de fermieri asociați.
Agriculture,Industry,,Farming,And,Animal,Husbandry,Concept,-,Herd,Of

Fermierii din cooperativă lucrează 2.300 ha de pășune și fânețe, 4.100 ha de terenuri arabile și dețin 5.500 de bovine și de 2.000 de ovine. În plus, cooperativa are propriul serviciu de colectare lapte și unitate de procesare lapte: Fabrica de Brânzeturi Transilvania.

Conform datelor asociației, prin vânzarea în comun a producției, fermierii au ajuns să aibă profit chiar și de 20% mai mare, iar marele câștig a fost la inputuri, unde au avut reduceri de până la 40%.

Cooperativa Someș Arieș a accesat fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro, cu ajutorul cărora a construit o fabrică de nutrețuri combinate pentru a putea depozita hrana animalelor. Pe lângă activitatea de colectare și predare a laptelui, cooperativa asigură și inputuri pentru fermieri, servicii veterinare și de COP.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii