Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Cooperare franceză pentru distribuitorul de conținut online SALTO

După ce operatorii publici din mai multe țări din vestul Europei au anunțat planurile de a lansa o platformă de conținut online care să concureze cu serviciile de tipul Netflix și Amazon, iată că francezii au oficializat SALTO, numele unei platforme OTT care va fi construită prin cooperarea televiziunii publice France Télévisions și a primilor doi operatori privați francezi TF1 și M6, informează Media Expres.
televiziune TF1

Platforma va fi operată de o companie nouă, care va fi deținută în proporții egale de cei trei inițiatori și va include informații, sport, divertisment, ficțiune franceză și seriale americane, documentare și filme de cinema, inclusiv cu deschidere spre creația europeană, notează Media Expres.

Grupul France Télévisions a fost primul grup de audiovizual din Franța în 2017, cu platforma video france.tv și cinci televiziuni naționale: France 2, France 3, France 4, France 5 și France Ô; agenția France info, 24 stații regionale metropolitane (France 3) și 9 grupuri media globale tv/radio/web în fostele colonii (les 1ère). Grupul are o audiență medie de 28,3% și a înregistrat 1,3 miliarde de produse video care au fost văzute pe toate platformele digitale în 2017.

COMPANIILE CU CELE MAI MARI INVESTIȚII ÎN PUBLICITATEA ONLINE ÎN PERIOADA IANUARIE – MAI 2018

Grupul M6 a fost creat în 1987 în jurul televiziunii M6, deține 8 stații TV dintre care M6 este a doua televiziune comercială de pe piața franceză, 3 radiouri dintre care RTL este prima rețea radio din Franța, fiind de asemenea producător și comerciant de conținut inclusiv în digital, e-commerce, cinematografie, muzică și spectacole. Grupul a lansat platforma digitală 6play în 2013 având 21 de milioane de utilizatori și peste un miliard de titluri video vizionate în 2017.

TF1 este grupul lider privat în televiziunea free-to-air din Franța, cu cinci stații TF1, TMC, TFX, TF1 SERIES FILMS și LCI), dar deține și televiziunile cu plată pe abonat TV Breizh, Histoire, UshuaïaTv și în proporție de 50% televiziunea Serieclub.

TF1 oferă programe online prin MYTF1 și VOD prin MYTF1VOD și TFOU MAX. TF1 este activ în producția și distribuța de conținut prin Newen, și a cumpărat grupul de site-uri AuFeminin în 2018, deține TF1 Films Production, TF1 Studio și are operațiuni în teleshopping prin compania omonimă Téléshopping.

VEZI TOPUL EDITURILOR DIN ROMÂNIA ÎN 2017

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii