Cautare
, Contributor

Modă |
|

Coolhunting: Tradiții românești punct com

IMG_0028r23.jpg
Facem inventarul obiectelor și experiențelor care ne-au atras atenția prin coeficientul lor de... cool.

În luna decembrie 2012, Antoaneta Mareş adăuga bilanţului de sfârşit de an o decizie fermă pentru viitor: să facă primii paşi către antreprenoriat. A făcut o listă scurtă cu produse eligibile şi pentru piaţa internaţională şi, inspirată de poza cu artista Adele îmbrăcată într-o ie Tom Ford, a decis să creeze o platformă virtuală care să reunească toţi artizanii populari autentici ai României.

„Nu doream reinterpretări sau bluze comerciale“, explică Antoaneta, „ci voiam ca aceşti meşteşugari să beneficieze de o poziţionare mai vizibilă în industrie“. Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti a pus-o în legătură cu principalii producători de ii, cu care dialogul a fost destul de complicat la început.

„Meşteşugăresele lucrează o lună la o ie, dar în acelaşi timp se ocupă de recolte, de cultivarea pământului, de animale, pentru că veniturile din vânzarea iilor nu le pot asigura supravieţuirea“, explică Antoaneta. „iar eu veneam să le vorbesc despre marketing, să le conving să-mi predea ii pentru shooting şi să stabilesc termene de execuţie şi de livrare“. A ieşit victorioasă până la urmă, iar magazinul online este gata de lansare şi pe piaţa externă în câteva luni, sub sloganul „Happiness is handmade“. De ce happiness? „Când spui că fericirea vine din interior, te reîntorci de fapt la lucrurile de bază, fireşti şi naturale ale vieţii“, crede Antoaneta. „Aşa e şi ia românească – naturală, inspiraţională şi preţioasă – aşa că nu ai cum să nu fii fericit când o porţi“.

Preţuri la cerere pe blouseroumaine-shop.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii