Cautare
, Contributor

Modă |
|

Coolhunting: Caran d’Ache în România

Caelograph_Sirius.jpg
De la finalul anului trecut, brandul elvețian de instrumente de scris de lux Caran d’Ache are propriul magazin în România, în urma unei investiții de 100.000 de euro și avându-l ca fondator pe prințul Dimitrie Sturdza.

Cu un nume care reprezintă, în ortografie franceză, cuvântul rusesc „karandaș“(creion), Caran d’Ache realizează, de 99 de ani, instrumente pentru scris și creație din materiale scumpe, precum platină, aur, argint, rodiu și lac chinezesc, fiind inventatorul creionului mecanic cu agrafă metalică și a creionului cu mină solubilă. Edițiile speciale sunt decorate cu diamante și alte pietre prețioase, iar în 1999, modelul „Modernista“ a intrat în Cartea Recordurilor, sub titulatura de „Cel mai scump stilou din lume“.

Din 1930, brandul este o afacere de familie, ajunsă în prezent la cea de-a patra generație. Magazinul din România găzduiește una dintre cele mai recente invenții Caran d’Ache, „Caelograph“, al cărui mecanism permite posesorului să vadă poziția celor 353 de stele vizibile din emisfera nordică și a celor 51 de constelații, în orice moment și la orice dată.

Lucrând îndeaproape cu un astronom, artizanii atelierului din Geneva au creat un mecanism ingenios, bazat pe două inele culisante, stiloul fiind îmbrăcat apoi în lac chinezesc albastru închis, printr-o tehnică decorativă dezvoltată în China în urmă cu 3.000 de ani și transmisă din generație în generație. Caran d’Ache, Calea Victoriei nr.118

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii